Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRKOBABIĆ KO IZ ALAN FORDA

Nema viška radnika, već manjka posla

Autor: Tanjug | 05.06.2015 - 09:05:00h | Komentara: 2

U Srbiji nema viška radnika, nego manjka posla i svako ko reši da otpusti radnika najpre mora da pokuša da ga "zatrpa poslom", pa tek onda kada konstatuje da ne može da mu se nađe posao, može se razmišljati o otpuštanju, izjavio je danas direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić.

Milan Krkobabić, generalni direktor  „Pošta“

Milan Krkobabić, generalni direktor „Pošta“ | Foto: Nenad Đorđević

"Osnovna logika u Srbiji mora da ide u pravcu da moramo da pronalazimo posao, moramo za radnike da se izborimo, moramo postojeće proizvode i usluge da prodajemo na novi način kako to radi konkurencija", rekao je Krkobabić za RTS povodom 175 godina postojanja Pošte.

On je najavio da će i "Pošta Srbije" početi da radi menjački posao u skladu sa Zakonom o platnim uslugama, budući da raspolaže sa 4.500 automatizovanih šaltera.

"Umrežićemo Srbiju potpuno, omogućićemo elektronsku upravu, a sve to zahteva inovacije u toj sferi", rekao je Krkobabić.

On je kazao da je završen posao kada je reč o poštanskim centrima u Nišu i Novom Sadu, po ugledu na taj centar u Beogradu navodeći da se radi o tehnologiji Tošibe i da je reč o savremenim masisnama za sortiranje pošiljaka.

"To je ključ budućeg razvoja pošte, integrisana logistička usluga i na jednom mestu stiže roba koja se carini, razvrstava, prepakovava u male pakete, raznosi i donosi na adresu kupca. Možemo time da konkurišemo bilo kojoj kompaniji u jugoistočnoj Evropi", rekao je Krkobabić.
On je naveo da u svim moćnim korporacijama radnici participiraju i u upravljanju, pogotovu u ostvarenju dela dobiti.
"To je jedini ekonomski stimulans da taj čovek radi, i ako dobro radi", kazao je Krkobabić.

On je naveo da je Vlada Srbije utvrdila osam kriterijuma koji definišu tržišnu pozicioniranost neke firme, a po tim kriterijumima Pošta Srbije je tržišno pozicionirano preduzeće, i nije monopolista.
Govoreći o konceptu ugovornih pošta, Krkobabić je kazao da je to dobar koncept kada se nadzire i pazi.
Pošte Srbije imaju deo posla koji prepuštamo privatnicima, a imamo ih 230 i oko 550 ugovornih šaltera i ićićemo sa njima tamo gde nama nije racionalno da radimo, kazao je on.
Krkobabić je kazao da se "mora se uvaziti potencijal radnika i da oni budu pristojno plaćeni", navodeći da je prošečna plata zaposlenih u pošti 45.000 dinara.
Pošta Srbije obeležava 175 godina rada, a veliki jubilej će danas obeležiti u PTT muzeju.
Poslednji komentari
  • che Vreme: 05.06.2015 10:41h

    lopina,zaposlio je celu svoju rodbinu i komsiluk u posti...naravno da ce da kaze da je manjak posla i u posti i uopste...i da stvar bude gora ,vecini miljenika koje zaposli blanko-unapred potpisuje bonuse i stimulacije koje se podrazumevaju za naredni period,bez zdrave logike da iste treba zavrediti nekakvim rezultatom,zalaganjem i slicno.

  • ali Vreme: 05.06.2015 10:43h

    O CEMU PRICA krkobabic.prevario penzionere, sada vara i ovaj narod koji placa u posti sve sto nije nikada placano.prica neke teorije, koje u srbiji ne piju vodu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP