Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DOBRE VESTI ZA SRBIJU STIŽU IZ BERLINA

Nemačka firma otvara 3.000 radnih mesta!

Autor: B. J. | 13.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 9

Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče, nakon razgovora sa nemačkim privrednicima u Berlinu, da je jedna velika kompanija, koja već posluje u Srbiji, najavila otvaranje više od 3.000 novih radnih mesta u Srbiji do 2016. godine.

Vučić na sastanku s  nemačkim privrednicima

Vučić na sastanku s nemačkim privrednicima | Foto: FoNet

On je najavio i da će se sa nekim ljudima koji su učestvovali na sastanku već u ponedeljak ponovo sresti u Beogradu, dok su sami privrednici naveli da je za njih bila ohrabrujuća nedavna poruka nemačke kancelarke Angele Merkel da zemlje zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu.


Na radnom doručku, u organizaciji Odbora nemačke privrede za istok, u berlinskom hotelu „Regent“, juče su prisustvovali predstavnici kompanija koje su već prisutne ili žele da dođu u Srbiju, među kojim su „Krosmobil“, KPMG, „Vallourec“, SAP, RWE, „Airbus“, „Andritz Hydro“, Unicredit banka, „Leoni“, „Bombardier“, „Bayer“, „Toennies“, „MobilMediCare“, „Maquet“, „Wolf“, „Meser“, „Continental“ i „Metro“.
Premijer Vučić im je najpre izneo niz mera koje Srbija u predstojećem periodu planira da preduzme kako bi postala atraktivna destinacija za ino kapital, počev od Zakona o radu, modernih zakona o stečaju i građevinskim dozvolama, preko fiskalne konsolidacije, do reformi javnih preduzeća i jačanja privatnog sektora, a potom zatražio od onih koji već posluju u Srbiji da mu predoče na koje su sve prepreke nailazili, a da Vlada može da ih koriguje.

- Neki problemi su već rešeni, a neki će biti rešeni u danima i nedeljama pred nama. Imamo nešto ozbiljnije probleme u farmaceutskoj industriji i tu nam predstoje teški razgovori sa predstavnicima nekih od naših institucija. Sagovornici su imali priliku da vide jednu veliku dobru volju sa srpske strane i jedno najkonkretnije, a ne uopšteno, rešavanje problema, što ih je iznenadilo i što im se dopalo. Ako nam ovaj sastanak da samo ovaj rezultat za nekoliko hiljada zaposlenih, to je veliki uspeh i veoma sam srećan zbog toga - konstatovao je Vučić, po završetku sastanka.
Poslednji komentari
  • radoznalost Vreme: 13.06.2014 10:17h

    A hoće li ti budući radnici dobijati džeparce ili plate za svoj rad ?

  • maleficent Vreme: 13.06.2014 10:30h

    To je ono sto je Srbiji najvisenajpotrebnije a to je otvaranje novih radnih mesta.

  • bojanica Vreme: 13.06.2014 10:31h

    Tako i treba da uposlimo narod sto pre.

  • max Vreme: 13.06.2014 10:32h

    I posle neko da kaze kako Vucic ne radi za Srbiju i kako nista nije uradio od kada je na vlasti. E svaka cast na ovome, da konacno se zaposli narod.

  • satić Vreme: 13.06.2014 10:34h

    3000 radnih mesta, to ce se i te kako odraziti dobro na Srbiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP