Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVI USLOVI IZ BERLINA

Nemačka poslala 11 uslova za otvaranje poglavlja!

Autor: Novosti | 09.12.2014 - 08:25:00h | Komentara: 3

Berlin je Srbiji poslao 11 uslova za otvaranje poglavlja i nastavak pregovora sa EU, ali su oni gotovo nemogući za Srbiju jer mnogi zadiru u status Kosova i faktički podržavaju nezavisnost pokrajine, pišu Večernje novosti.

Berlin

Berlin | Foto: Wikipedia

Među tih 11 uslova, koje kako Novosti pišu u izdanju od utorka, su i donošenje statuta Zajednice srpskih opština u skladu sa prištinskim zakonima, učešće Prištine u svim regionalnim forumima, prihvatanje kosovskog pasoša na granici sa Srbijom i izgradnja zidanih objekata na prelazima.
Beograd je, kako se navodi, zato počeo opsežnu dilomatsku akciju na mnogim adresama kako bi se što pre preformulisale briselske preporuke i kako bi što pre bilo otvoreno prvo poglavlje.
"Ukoliko bi Srbija ispunila sve što se traži, za šta su male šanse, evropski lideri bi već na decembraskom Evrpskom samitu mogli da oroče za kraj januara zakazivanje naredne međuvladine konferencije, a na kojoj bi istovremeno bila otvorena poglavlja 32 (finansijska kontrola) i 35 (o Kosovu)", pišu Novosti.
Poslednji komentari
  • Djoka Vreme: 09.12.2014 08:38h

    Kazimo im odlucno NE!

  • Dejan Vreme: 09.12.2014 08:55h

    Nije to ništa . Berlin ( a ne Brisel ,gle čuda ) će da traži još i da proglasimo naš NOB za terorističku organizaciju i da platimo nemcima odštetu poštoo su izgubili II svetski rat. Zatim će da traže da Jasenovac proglasimo kao logor za jadne hrvate. I tako dalje i tako dalje u nedogled. Sve dok sami sebe ne proglasimo za varvare , bandite i narod koji jednostavno ne da nemcima prostor da žive normalno . Da li to neko u Srbiji vidi i hoće javno da progovori o tome na nekoj nacionalnoj TV.

  • bube Vreme: 09.12.2014 09:55h

    Merkela smiri se vec jednom. Niste Vi Bogom dati da zavodite red po svetu. Ne zaboravite da i Nemacka moze biti gubitnik.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP