Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VELIKI POSLOVNI DIL

Nemački Kontinental ulaže 17 miliona evra u novu fabriku u Srbiji

Autor: Beta | 08.07.2015 - 13:21:00h | Komentara: 1

Vlada Srbije, Grad Subotica i nemački Kontinental (Continental) potpisali su danas Memorandum o razumevanju za novu invesiciju te kompanije u Srbiji od 17 miliona evra i zapošljavanje 500 radnika.

Potpisivanje ugovora sa Kontinentalom

Potpisivanje ugovora sa Kontinentalom | Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Dokument su u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić, generalni direktor Kontinentala za Srbiju Živko Topalović i gradonačelnik Subotice Jene Maglai.
Nemački Kontinental posluje u Subotici od 2012. godine gde proizvodi delove za rashladne uređaje u automobilima i zapošljava 650 radnika.
Ugovor o novoj investiciji, kako je rekao Sertić, biće potpisan u narednih 30 dana, a fabrika bi trebalo da bude otvorena u drugoj polovini 2016. godine.
Država će tu investiciju podržati sa tri miliona evra, a lokalna samouprava, odnosno Grad Subotica, opremiće 2,5 hektara zemljišta za izgradnju nove fabrike Kontinentala.
Sertić je rekao da je obaveza Kontinentala da u naredne tri godina zaposli novih 500 radnika, a posle toga da u roku od pet godine zapošljava najmanje 1.150 radnika u Srbiji.
Potpredsednik nemačkog Kontinentala, koji je najveći svetski dobavljač autodelova, Markus Murk rekao je da je širenje poslovanja te kompanije u ; Srbiji potvrda da je zadovoljna poslovni ambijentom u Srbiji ; podrškom vlade i lokale samouprave.
Murk je najavio mogućnost daljih ulaganja Kontinetnala u Srbiju, kojoj su, kako je rekao potrebni obrazovani radnici i spremna je da ulaže u njihovu obuku.
Srpski ministar privrede je podsetio da u Srbiji posluje 450 nemačkih kompanija, a neke od njih poput Leonija, Štade, Boša i Simensa, širile su poslovanje u Srbiji.
Komentarišući dolazak nemačkog proizvođača mesa Tenisa, Sertić je rekao da je za dugoročnu i veliku investiciju te kompanije u Srbiji potrebno da se ispune još neki uslovi, kao što je izmena nekih propisa u Srbiji.
Vučić nije odgovarao na pitanja novinara, ali je prokomentarisao da je molio Kontinental da zaposli još ljudi u Srbiji, što se i ispunjava.
Poredeći Kontinental sa drugim proizvodjačima autodelova Vučić je rekao da je to isto kao porediti "mercedes" i "fiću".
Nemačka je od 2000. godine do danas uložila u Srbiji 1,6 milijardi evra i jedan je od naših najvažnijih privrednih partnera.
Poslednji komentari
  • СЕНОВИЋ Vreme: 08.07.2015 16:36h

    Зар никоме није сумњиво што се улаже само у такозваној Војводини.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP