Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE LJUBLJANE...

Nemci bacili oko na aerodrom "Nikola Tesla"

Autor: Tanjug | 22.08.2014 - 20:05:00h | Komentara: 0

Nemačka kompanija Fraport ponudila je najbolje uslove za kupovinu "Aerodroma Ljubljana", pa je izgledno da će ugovor o preuzimanju potpisati već iduće sedmice, a zainteresovani su i za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, piše ljubljanski Dnevnik.

Fraport je u zaključnim pregovorima za "Aerodrom Ljubljana" ponudio znatno više od konkurenata na tenderu iz Italije i Francuske, i nekoliko financijskih fondova koji su takodje bili zainteresovani, a cena po kojoj će ta vazdušna luka biti prodata službeno nije poznata, navodi slovenački list, a prenosi portal Seebiz.


Kako se dodaje, Fraport će po svemu sudeći iduće sedmice potpisati ugovor o preuzimanju ljubljanskog aerodroma sa Slovenskim državnim holdingom (SDH), agencijom vlade koja upravlja portfeljem državne imovine i privatizacijom.

Aerodrom Ljubljana jedna je od 15 kompanija koje je slovenačka vlada uključila u prvi krug privatizacije državne imovine, a Dnevnik navodi da s aerodromom u Sloveniji nemačka kompanija ima velike planove, posebno u oblasti teretnog saobraćaja, budući da ima velike planove u celom regionu, a najbliži aerodrom kojim upravlja i čiji je vlasnik nalazi se u Bugarskoj.

Fraport je zainteresovan i za kupovinu Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, i jedan je od najozbiljnijih konkurenata za njegovo preuzimanje, navodi ljubljanski dnevni list.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP