Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠOKANTNO

Nemci svrstali Miloševića uz Hitlera!

Autor: Vesti online | 19.08.2013 - 14:40:00h | Komentara: 4

Sudeći po autorima izložbe "Međunarodni sudovi, od Nirnberga do Haga" koja je nedavno osvanula u Memorijalnom muzeju Nirnberškog suđenja, Slobodan Milošević i Srbija devedesetih godina prošlog veka su svrstani u rang Adolfa Hitlera i nacističke Nemačke.

sloba

Postavka u muzeju Ninberškog suđenja koja je šokirala javnost

U šokantnoj postavci, bivši predsednik SRJ i srpsko rukovodstvo su prikazani kao jedini krivci za zločine na teritoriji bivše SFRJ, posebno kada je reč o događajima u Srebrenici i na Kosovu, a Miloševiću je prilepljen takav epitet iako mu je zbog naprasne smrti obustavljeno suđenje u Haškom tribunalu, pa je po svim pravnim merilima nevin.

Sagovornici "Vesti" ogorčeno konstatuju da je u pitanju jedan od najgnusnijih pokušaja prekrajanja istorije zbog čega vlasti u Beogradu hitno moraju da reaguju.


- Iskreno, bilo je samo pitanje dana kada će se pojednostavljena, crno-bela slika ratova na prostoru SFRJ iz političko-medijskih kuloara prebaciti u udžbenike i muzeje. Nažalost, ova postavka je samo finale u strašnom i opasnom prekrajanju istorije za koju su podjednako zaslužni i nekadašnji akteri sukoba iz Slovenije, Zagreba i Sarajeva, sile sa Zapada, ali i brojne nevladine organizacije i srpska opozicija koji su to svojevremeno koristili za obračun sa Miloševićem. Svi oni su doprineli stvaranju opasnog i sumnjivog falsifikata koji se ne završava ovde, već se plašim da će uskoro biti i jedan od uslova Srbiji za evropske integracije, a novi instrument pritiska na Republiku Srpsku - kaže politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Istoričar i naučni savetnik u Institutu za noviju istoriju Srbije Mile Bjelajac je revoltiran bezočnošću autora izložbe zbog čega smatra da Vlada Srbije što pre treba da reaguje.

- Naša Vlada bi istog momenta morala da uputi protest Nemačkoj ili, ukoliko to neko iz ove Vlade sme, direktno to kaže ambasadoru Nemačke u Srbiji. Na ovaj način Nemačka direktno podriva presudu Međunarodnog suda pravde po kojoj Srbija nije umešana u događaje u Srebrenici, a o navodnom genocidu na Kosovu je i sama Del Ponte koja je pisala optužnicu, kazala da je nemoguće dokazati - ističe Bjelajac i dodaje da je u pitanju deo kampanje nemačke javnosti u koju su uključeni i neki istoričari, da se jugoslovenska kriza iskoristi za brisanje nemačke istorije iz Drugog svetskog rata.

- Da je ova zemlja kao što bi trebalo da bude, a nije, onda bi već reagovala. Plašim se da će i ovaj događaj propustiti čvrsto zabijene glave u pesak - ocenjuje Bjelajac.

- Srbija nema kome da tuži muzej u Nirnbergu jer za to ne postoji nadležna međunarodna pravna institucija. Nažalost, izgubili smo sve medijske ratove, pa ćemo tako i ovaj. Došli smo u situaciju da se tuđe nečiste savesti i tuđa istorija pere preko naših leđa, a mi možemo samo da nemo sve posmatramo - ocenjuje Tapušković advokat i nekadašnji Miloševićev branilac.

Poslednji komentari
  • uk Vreme: 19.08.2013 15:47h

    Pa po pravnim merilima i Hitelr je, kao i Milosvec nevin, nikada nije osudjen. Jel ga zbog toga ne smijemo proglasiti zlocincem? Trebamo postati objektivni, zna se ko je u tudju drzavu usao sa vojskom i pokusao izvrsit genocid.

  • BATA Vreme: 19.08.2013 21:37h

    Konačno švabe nikako ne praštaju što smo ih dvaputa isprašili .Čim se dva švabova sastanu odmah dogovor da osvoje svet .

  • vesna Vreme: 19.08.2013 22:27h

    A,u koju to " tudju" drzavu m.....e?I kad Je to Bosna bila drzava?Genocid je jedino bio izvrsen nas Srbima i to u oba rata,sve ostalo su vasi bolesni scenariji...Ubijali ste svoje pa podmetali Srbima i dobro znate sa kojim ciljem!!! Muslimanske i hrvatske vodje bi trebalo staviti u istu ravan sa Hitlerom! To je prava i jedina istina!

  • uk Vreme: 20.08.2013 00:05h

    Vesna, u drzavu Bosnu i Hercegovinu. Sto se tice njenog postojanja ona se prvi put spominje 960. godine kao drzava, a ujedinila se sa Hercegovinom u 15. stoljecu. OK, recimo da smo sami sebe ubijali, ali sta su radili vasi vojnici ovamo? Cuvali nas od samih sebe? Zasto ste dosli sa naoruzanjem? Kako smo granatirali svoje Sarajevo kad je svo oruzje bilo u vasim rukama? A sto se tice genocida, postoje cak i snimci, pa pogledaj. Neces zar reci da su ova djeca od 50 kg neke placene ubice http://www.youtube.com/watch?v=jJz6MCUQD58? Ne kazem ja da su Srbi los narod, al one lose medju nama svima trebamo prozvat i ogradit se od njih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP