Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIKOLA SELAKOVIĆ:

Nemoguće da država nije znala da Šarić pere pare!

Autor: Ekipa Alo! | 20.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je juče, povodom hapšenja narko-bosa Darka Šarića, da se osnovano sumnja da je postojao kontakt između državne strukture sa jedne i kriminalnih organizacija sa druge strane.

Nije uhapšen pre izbora,  jer to ne bi bilo fer: Selaković

Nije uhapšen pre izbora, jer to ne bi bilo fer: Selaković | Foto: Vesna Lalić

Selaković je, gostujući u Jutarnjem programu TV „Pink“, rekao da je najvažnije da je Šarić pred pravosudnim organima i da će od ponedeljka biti nastavljen glavni pretres.

Govoreći o pranju novca, Selaković je rekao da to što celokupna javnost za to jedno vreme nije znala, ne znači da za to nisu znali mnogi u sistemu države i državne vlasti.


- Nemoguće je da kada neko unese u državu dva ili tri miliona evra i pokuša da ih ubaci u zvanične tokove, da se za to ne zna, pogotovu, kada ste država u tranziciji, u kojoj su u tom procesu pranja novca privatizovana mnoga preduzeća - rekao je Selaković.

Selaković je ukazao na neodgovorne informacije u javnosti o tome gde se navodno Šarić krio, da je neistina da se nalazio u Crnoj Gori i da počinje stavljanje tačke na priču da se taj narko-bos krio na granici Crne Gore i Kosova ili u nekoj zemlji regiona.

Selaković je potvrdio da će sudski proces „mnoga pitanja i otvoriti i zatvoriti“, da je prvo postojala optužnica za krijumčarenje narkotika, pa za pranje novca, pa za odavanje službene tajne i da se „klupko odmotava“.
- Osnovano sumnjamo da su curele informacije iz poverljivih državnih organa - rekao je ministar pravde.

Ministar pravde je rekao da je u Vojvodini, gde je na vlasti Bojan Pajtić (DS), koji je predsednik vojvođanske vlade, postojao zakon ćutanja, jer su se trošile ogromne količine novca.

Na pitanje novinara zašto Šarić nije uhapšen pre izbora, Selaković je odgovorio da to ne bi bilo iskreno i fer, da se vodilo računa o interesima građana i da je akcija dugo i detaljno planirana da bude izvedena baš 18. marta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP