Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SNP-A

Nenad Popović za legalizaciju kanabisa

Autor: Tanjug | 26.02.2015 - 15:37:00h | Komentara: 12

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović podržao je danas inicijativu za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe koja je nedavno podneta Ministarstvu zdravlja.

Nenad Popović

Nenad Popović | Foto: facebook / др Ненад Поповић

 - Iako svestan činjenice da ovim potezom stavljam svoj i partijski rejting na kocku, jer je ova tema u našem narodu još uvek veliki tabu i nepoznanica, odlučio sam da tako učinim iz duboko ljudskih i humanih razloga - rekao je Popović u izjavi dostavljenoj medijima.

Uz napomenu da je Srbija zemlja u kojoj ljudi masovno obolevaju od najtežih, vrlo često i neizlečivih bolesti, Popović je istakao da je imao prilike da se lično uveri da se preparati na bazi kanabisa vrlo uspešno koriste u lečenju mnogih oboljenja, naročito malignih.

Popović smatra da Srbija treba da sruši tabue i dozvoli obolelima da legalno koriste taj lek, uz kontrolu lekara i nadležnih državnih službi kako bi se sprečila svaka eventualna zloupotreba.
Poslednji komentari
  • Rada Zajecar Vreme: 27.02.2015 10:54h

    Tuzno je sto se nasi politicari aktivnije ne pozabave ovom temom. MI imamo goruci problem sa terminalno obolelil pacijentima, ali se to gura pod epih, nije popularno. Mora se nesto uraditi, da vidimo, saznamo sve cinjenice, pa ako ima efekta, bilo kakvog, kakve veze ima da li je kanabis ili cvekla...

  • Zorica Sid Vreme: 27.02.2015 10:58h

    Ovakav stav ocekujem od svakog naseg politicara. Da bude upoznat sa problemima, da ima jasno i argumentovano misljenje i da se ne plasi da ga iznese. A ovde je stvar bar jasna, istrazivanje-pomaze/ne pomaze-odluci! Znate, nezainteresovanost i neefikasnost su korren mnogih nasih problema, to prvo mora da se menja.

  • Mirko Vreme: 27.02.2015 11:37h

    Bez obzira na svu opravdanost legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, ovaj potez sigurno nije dobar po Popovića koji tek kreće sa svojom partijom. To će se negativno odraziti na njegov rejting, a ne bi trebalo jer je ovo dobra ideja. Kasnije, kada se definitivno potvrdi pozitivan efekat koi ovakav način lečenja ima, svi političari će zauzeti isti stav po ovom pitanju, ali oni neće snositi političke posledice, zato sada "mudro" ćute.

  • Risto Rej Vreme: 27.02.2015 11:41h

    Legalizujmo upotrebu proizvoda na bazi kanabisa u svrhu lečenja kancera. Treba podržati ovu ideju zbog svih onih koji su oboleli, a počinju da gube nadu za ozdravljenjem.

  • Šimšir Vreme: 27.02.2015 11:46h

    Dokazano je da je ovaj način lečenja teških bolesti dobar, i možda jedini u nekim teškim slučajevima. Uglavnom, praksa u modernoj medicini pokazuje da je ovo delotvorno. Zato treba podržati Popovića, i apelovati na ostale političare da podrže ovu inicijativu. Svačija podrška je dobrodošla, stoga svi treba da se uključe u ovakve akcije kako bi se pomoglo onima koji su u najtežoj situaciji - bolesnima.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP