Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SITUACIJA U GOLUPCU SE POLAKO NORMALIZUJE

Neophodna pomoć u gorivu i pumpama za vodu

Autor: Tanjug | 25.05.2015 - 20:54:00h | Komentara: 0

Situacija u Golupcu se večeras, posle bujičnih poplava, lagano normalizuje, a za pranje ulica i crpljenje vode iz podruma lokalnim vlastima su neophodne dodatne pumpe, cisterne za pranje ulica, kao i nafta.

Golubac

Golubac | Foto: Facebook/Jelena Ilić

Tu opštinu popodne je obišao ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić koji je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom najavio pomoć vlade.
Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša rekao je Tanjugu da je ministar Ilić najavio da će sutra izvestiti vladu o situaciji u Golupcu dodavši da su toj opštini najpotrebnije cisterne za pranje ulica od mumulja i blata, kao i nafta za mašine.

Buljubaša, koji je i član lokalnog Štaba za vanredne situacije, rekao je da su neophodne i dodatne pumpe za vodu kako bi se iz podrumskih prostorija što brže iscrpele sve količine.

Prema njegovim rečima, neophodan je i crep za popravku krova na vrtiću koji je plomio grad, kao i određene količine semenskog kukuruza jer je olujni vetar sa gradom naneo veliku štetu usevima.

- 'U Golupcu je večeras sve u redu, a sutra se nastavljaju radovi na čišćenju ulica i crpljenu voda iz podrumskih prostorija', rekao je on najavivši da će sutra tokom prepodneva biti održana još jedna sednica lokalnog Štaba za vanredne situacije .

Podsetimo, juče popodne Golubac je pogodilo jako nevreme praćeno gradom koji je lomio prozore i izloge. Centar grada bio je potopljen, a sante leda su plutale ulicama.

Nadležni i meštani su tokom noći ispumpavali vodu u Dunav, međutim veći deo grada nije imao struje jer je trafo stanica polomljena.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP