Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI PANEL „IZBORI NA BLIC” EMITOVAN JUČE NA TV „PRVA”

Neophodne investicije i reforma javnog sektora

Autor: E. A. | 23.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Zapošljavanje, zakon o radu i oporavak propalih preduzeća bile su teme prvog panela „Izbori na Blic“, održanog u redakciji „Blica“, a koji je juče emitovan na TV „Prva“. Učesnici panela složili su se da su nove investicije neophodne uz reformu javnog sektora.

Zapošljavanje i oporavak propalih preduzeća tema prvog panela

Zapošljavanje i oporavak propalih preduzeća tema prvog panela | Foto: M. Šurjanac

Učesnici panela bili su Igor Mirović (SNS), Dušan Bajatović (SPS), Goran Ješić (DS), Dušan Petrović (ZZS), Dragan Maršićanin (DSS) i Bojan Đurić (LDP). Mirović je rekao da već sada postoje investitori koji su zainteresovani za ulaganje u 35-40 preduzeća koja su u fazi restrukturiranja, od 153 koliko ih je zvanično registrovano.


- Već imamo interesovanja prvoklasnih investitora za neka preduzeća - „Prvu petoletku“, „Petar Drapšin“ - najavio je Mirović, koji je kazao i da ima interesovanja i za „Železaru“ Smederevo.

Ješić je istakao da svaki slučaj propalog preduzeća mora da se rešava pojedinačno i dodaje da za neka od njih još ima nade, dok je Đurić rekao da nisu 153 preduzeća u restrukturiranju, već 400 ili 500 preduzeća u kojima država ima vlasništvo.

Bajatović je rekao da nema čarobnog štapića za oživljavanje ekonomije i da mora da usledi reforma javnog sektora, ali da ne može jedini pravac da bude stezanje kaiša. Na konstataciju voditelja da postoji fama kako je SPS stranka koja najviše zapošljava stranačkih ljudi, Bajatović se iskezio i naglasio: „Mislim da vam moj osmeh sve govori. Naravno da nije tako“.

Na reforme u javnom sektoru osvrnuo se i Ješić.
- Imamo pantljičaru koja sada jede zdravo tkivo. Imamo enorman broj zaposlenih u državnom aparatu - kazao je on.

Maršićanin je naveo da je osnovni uzrok propadanja srpske privrede u poslednjih šest godina proces evropskih integracija, zbog čega se ta stranka zalaže za političku neutralnost. Predstavnici LDP-a i DS-a ocenili su i da je stopa nezaposlenosti u Srbiji veća od zvanično prezentovane, a Đurić je naglasio i da svako ko u ovoj izbornoj kampanji kaže da će za polovinu smanjiti broj nezaposlenih - laže.

Dušan Petrović istakao je rudarstvo, energetiku, IT sektor, turizam i poljoprivredu kao okosnicu srpske ekonomije.

- Svi smo bili na vlasti u poslednjih 25 godina i svi smo delom odgovorni za sadašnje stanje - zaključio je Petrović. Voditelji panela bili su Predrag Mihailović, izvršni urednik „Blica“, i Milan Lađević, urednik politike i društva u „Blicu“.

Prvi od četiri panela


Na TV „Prva“ juče je emitovana prva od četiri predizborne panel diskusije „Izbori na Blic“, koju organizuje dnevni list „Blic“. Sledeći panel će se baviti reformom javnih preduzeća i državne uprave, a treći penzionog sistema. Planirano je da pred same izbore gosti budu lideri šest najvećih stranaka koji će građanima morati da objasne kako planiraju da obezbede bolji život.

Poslednji komentari
  • west Vreme: 23.02.2014 09:00h

    Zavirite u kikindsku opstinu,koliko imaju maticara...U starom delu 4 ,a u novom cak i vise. br.stanovnika opao,jedna skola visak,a opstinska uprava se siri.....

  • bolebre Vreme: 23.02.2014 10:50h

    Sve sam strucnjak do strucnjaka. Nego ima li jos ko da gleda ove emisije. I za koga covek da glasa kada nam stalno poturaju ove iste omrazene face ? Mozda oni nekom ulivaju poverenje ? Ma u ove price niko vise ne veruje. Nadam se da ce glasati samo clanovi partija, kako se ne bi davao legitimitet ovima, koji su nas svako na svoj nacin, obmanjivali i krali svih ovih godina. Alo bre zapadnjaci, izmislite nekog novog. Ko nije ukaljan, pa cemo izaci da glasamo za njega. Ne forsirajte ove stare rage koje niko ne voli...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP