Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIREKTORKA INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU KRVI:

Neprestano lajete i režite!

Autor: I. Ninić | 27.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 5

Umesto odgovora na postavljena pitanja o nagomilanim dugovima, kamatama, zapošljavanju prijatelja i javnim nabavkama, a na koje čekamo mesecima, redakciji “Alo!” juče je stiglo reagovanje dr Snežane Jovanović Srzentić, direktorke Instituta za transfuziju Srbije (ITK), u kome se ističe da smo tekstom „Isisali nam 133,5 miliona dinara iz džepova” na „primitivan i beskrupulozan način omalovažili ITK i direktora ITK“ (?!).

Činjenice su joj strane,  ali ne i uvrede:  Snežana Jovanović Srznetić

Činjenice su joj strane, ali ne i uvrede: Snežana Jovanović Srznetić | Foto: FoNet

Direktorka je, takođe, umesto navođenja činjenica citirala našeg nobelovca Ivu Andrića, konstatujući da je „u nas čest tip čoveka“ koji misli „da se takozvana životna borba sastoji od neprestanog i naizmeničnog laveža i režanja“, i uzgred preti da će „preduzeti mere pred nadležnim organima u skladu sa pozitivnim propisima“.


Povod da dr Jovanović Srzentić, koja uz svoje ime ističe i da je „primarijus“, rad novinara i urednika „Alo!“ poistoveti sa lajanjem i režanjem usledio je nakon što smo ranije pisali o sumnjivom i neracionalnom poslovanju ITK. Naime, u martu ove godine objavili smo da Institut godinama korsti gratis medicinske aparate u vlasništvu privatnika, što istovremeno povlači obavezu kupovine potrošnog materijala istih distributera, što po oceni stručnjaka ilustruje primer sistemske korupcije u zdravstvenom sektoru.

Dokaz u prilog  pisanja „Alo!“ da je  država preuzela  milionski dug  Instituta, iako je  RFZO to odbio

Dokaz u prilog pisanja „Alo!“ da je država preuzela milionski dug Instituta, iako je RFZO to odbio

Otkrili smo da je na takav način Institut favorizovanim firmama poverio nabavke potrošnog materijala i testova direktnom pogodbom, bez javnog tendera, u vrednosti od 180 miliona dinara!

A gde su odgovori?:  Dopis direktorke  Instituta

A gde su odgovori?: Dopis direktorke Instituta


Ove nedelje smo otkrili da su odlukom Ministarstva zdravlja dugovi Instituta od 133,5 miliona dinara utopljeni u javni dug Republike Srbije, iako je prethodno Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) odbio da to učini uz obrazloženje da isti troškovi ne mogu da budu naplaćeni dva puta.
To nam je zvanično potvrđeno u Ministarstvu zdravlja i RFZO, dok u Institutu više od tri meseca odbijaju da daju odgovor o tačnoj visini duga, uz obrazloženje da su nadležnima „prijavljena dugovanja u skladu sa pravilnikom“(?!).

Šta sve kriju u ITK


ITK je prošle godine odbio da odgovori na pitanja o zapošljavanju kućne prijateljice direktorke Jovanović Srzentić, ali i na pitanja o selektivnim isplatama prekovremenog rada i jubilarnih nagrada. Takođe, ITK je odbio da odgovori na pitanje da li je i pod kojim uslovima u Institutu zaposlen sin šefa revizije te ustanove, kao i da li pojedine firme, koje dobijaju tendere od ITK, sponzorištu službena putovanja zaposlenih u ITK? S obzirom na to da je efikasno i zakonito funkcionisanje ITK od strateškog značaja za živote i zdravlje građana Srbije, „Alo!“ će narednih nedelja nastaviti da istražuje poslovanje ove ustanove.

Poslednji komentari
  • Vendetta Vreme: 27.06.2013 11:31h

    Postovani Novinari, svaka cast na istrazivanju i objavljivanju vesti o ljudima koji haraju i ITKS-u, koji su umislili da mogu svasta da rade i koji se bahato ponasaju. Doslo je napokon i njihovih 5 minuta slave tj. propasti. Sto se tice zaposljavanja tvrdim da su svi konkursi namesteni kao i da se unapred zna ko ce biti primljen na neko radno mesto tako da jedva cekam da istrazite taj deo Nedodirljive dr..

  • dralle Vreme: 27.06.2013 11:33h

    Do sada sam gospodjo srzentić dao krv u službi za transfuziju preko 30 puta, VIŠE NE DAM.Dok si ti tako beyobrazna i dik si prešla sa "kraduckanja" na ....., moju krv mogu dobiti samo bolnice i niko više,a ako one nemaju uslova za to neka insistiraju da vas smene i vašu bulumnetu.

  • dralle Vreme: 27.06.2013 11:34h

    Dok si ti gospodjo na čelu ove humanitarne službe,ja posle više od 30 dobrovoljnih davanja - ja u nju više ne ulazim.

  • Velika Devojčica Vreme: 27.06.2013 12:05h

    Upravo sam saznao da se direktorka dr Srzentić javno hvali da joj niko ne može ništa, jer je podržava "vrh Srpske napredne stranke", i da će ostati na čelu Instituta, ukoliko ona to bude želela, još dva mandata. Dakle, ili dr Srzentić blamira SNS, ili dr Pirnat (on je ta veza) ima bezgranični uticaj u stranci, u šta malo ko može da poveruje. Vučiću, raščišćavaj stvari i u svom dvorištu!

  • Vendetta Vreme: 27.06.2013 12:26h

    ...da dodam, ako ste ZA, a ja jesam, imam dokaze u vezi zaposljavanja u zadnjih godinu dana jer sam i sam osetio na svojoj kozi, tako da mogu vam pomoci oko raskrinkavanja afere: do posla preko rodbine i prijatelja. Vas Vendetta

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP