Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

APEL ZA POMOĆ

Nevreme odnelo krov malom Čedi! (VIDEO)

Autor: A. O. | 20.05.2014 - 14:20:00h | Komentara: 0

Teško nevreme koje je opustošilo Srbiju nije zaobišlo ni dvogodišnjeg Čedu koji živi u teškim i nepodnošljivim uslovima u kući koja je sada ostala i bez krova

Mali Čeda je stalno bolestan, a nema zdravstvenu knjižicu

Mali Čeda živi u nepodnošljivim uslovima

Mali Čeda, koji ima svega dve godine, živi u delu napuštene kuće u samom centru Novog Sada, u Šafarikovoj 20, s mamom Jovankom Nukić (33) i tatom Stefanom Nikolićem (41), u teškim i nepodnošljivim uslovima. Pored toga što su hteli da ga odvedu u dom i odvoje od majke i oca, Mali Čeda živi u kući koja je ostala bez krova.
Teško nevreme koje je opustošilo Srbiju nije zaobišlo ni Čedu. Alo, je već pisao o tužnom životu ovog mališana, a pomoć je stizala iz svih krajeva zemlje od pojedinaca. Među prvima Čeda je dobio pomoć od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.
Čedi je pružio ruku gradonačelnik odmah posle nevremena na poziv direktora NVO ,,Sigurna pozicija’’. Pristigla je značajna finansiska pomoć ovoj porodici, koja živi na ivici gladi a koja Malog Čedu podiže skupljajući hranu iz kontenjera .

Apel firmama i pojedincima za pomoć Malom Čedi

Dejan Nestorović

Dejan Nestorović

 
-“Sigurna pozicija” je od samog početka uz porodicu Nikolić, činimo sve šta je u moći da pomognemo Čedi. Ali, postoje formalan problem da ova porodica dobije lična dokumenta, jer pripada novonastaloj kategoriji ljudi tkz. beskućnicima. Pošto nemaju lične isprave, onda ne mogu da dobiju ni socijalnu pomoć .Takođe, imamo i problem diskriminacije, jer tata crn, a mama bela, dok je Čeda beo - kaže direktor ove humanitarne oganizacije Dejan Nestorović.

Potrebna pomoć i prijava boravka za Čedinu porodicu
Bilo je porodica koje su želeli da prijave mesto boravka za Čedu sa porodicom na njihove salaše ili stanove, ali kada su videli da je otac Rom, odmah su odustajali. Postojale su predrasude oko Čedinog tate da li će da krade ili neće! Tako da mukama Čede koji nema ni gde da se okupa nema kraja, a još je i nevreme odnelo deo krova, što je za ovu porodicu sada još veći problem.

- Molimo sve pojedince i firme koji su u mogućnosti da pomognu malom Čedi, i one koji po Vojvodini imaju prazne kuće a takvih je more, ako žele da prime ovu porodicu i prijave je kod sebe na adresi. Živimo u teškim vremenima kada je solidarnost jedini put da izadjemo iz sveukupne krize u kojoj smo se našli - ističe Nestorović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP