Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KATASTROFA KOD ČAČKA

Nevreme odseklo sela od sveta! (VIDEO)

Autor: Tanjug - B92 | 09.07.2013 - 20:13:00h | Komentara: 0

Sela Pridvorica i Jezdina u čačanskom kraju su odsečena od sveta zbog posledica nevremena koje je prethodne večeri pogodilo Čačak i Kraljevo.

U Kraljevu je vetar odneo krov jedne osnovne škole, a provala oblaka koja je trajala pola sata i grad veličine oraha uništili su bašte i letinu.
Skoro pola sata je trajala provala oblaka, praćena grmljavinom i udarima groma, koji su oštetili i jednu privatnu halu, u kojoj su za vreme oluje bili i radnici, koji, srećom, nisu nastradali.

Nezabeleženo nevreme

Nezabeleženo nevreme

 Meštani čačanskih sela Pridvorica i Jezdina odsečeni su, pošto je vodena bujica odnela deo lokalnog puta. Posle obilne kiše sa planine Jelice, ka Čačku i okolnim selima slile su se velike količine vode. Meštani ne pamte da je voda nekada tako oštetila neki lokalni put.

“Ne može da se priđe kući. Otkud znam šta je bilo, bilo je naopako, ionako ne može da se živi, a šta ćemo sada, kuda ćemo, šta imamo? Ništa! Možda je odnelo i kuću, i sve polupalo, i otkud znam!? Idemo da vidimo, pa šta bude“, kaže Vera Petrović iz sela Jezdina.

Padao je grad veličine lešnika

Padao je grad veličine lešnika

 “Provala je oblaka bila oko 36 minuta, mi beležimo ta vremena, a grad je padao u dva navrata, veličine oraha i lešnika 16 minuta, a u drugom navratu osam minuta. Ovakvo nevrmene se na pamti u zadnjih - koliko je meni 70 godina - ne pamti se ovakvo nevreme“, priča Milisav Milutinović iz sela Jezdina. 

Zbog odrona na putu u tom kraju je pravo vanredno stanje. U jednom trenutku iz Jezdine u Čačak nisu mogli da se vrate ni vatrogasci koji su morali da gase požar izazvan udarom groma.
Mehanizacija javnog preduzeća "Gradac" na terenu krči oštećene puteve, kaže direktor tog preduzeća Nebojša Jovanović.

“Odnelo je na više mesta preko 300 metara puta asfaltnog puta, tako da je došlo do zaista vanredne situacije na terotiriji opštine Čačak. Grad koji je pratio to nevreme totalno je u gornim delovima Jezdine i Pridvorice zasade voća i sve kulture“, objašnjava on. 

Vatrogasno-spasilačke ekipe narednih dana biće prisutne na terenu, u slučaju novog nevremena, a najavljeno je formiranje komisije od predstavnika mesnih zajednica i lokalne samouprave, koja će proceniti visinu štete. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP