Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRIGORIJE:

Ni reči o Nikoliću

Autor: Ekipa Alo! | 30.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Episkop zahumsko-hercegovački Grigorije negira da je na bilo koji način pomenuo predsednika Srbije Tomislava Nikolića u besedi u Crkvi Svetog Arhangela Gavrila 27. jula u Trebinju. U saopštenju iz eparhije se dodaje da je vladika Grigorije neprijatno iznenađen reagovanjem iz Nikolićevog kabineta i da je ovo drugi put da iz tog kabineta dolaze “neargumentovane optužbe”.

Episkop Grigorije

Episkop Grigorije | Foto: FoNet

“Vladika Grigorije u potpunosti poštuje svaku demokratsku izabranu vlast, pa tako i funkciju koju u našoj otadžbini obavlja Tomislav Nikolić”, stoji u saopštenju i podseća da je i nedavni boravak Tomislava Nikolića u Trebinju takođe iskorišćen za napad na vladiku, zbog toga što su, kako se navodi, neki rekli da ga vladika nije dočekao. Prilikom posete manastiru Gračanica kod Trebinja 22. juna, predsednika Srbije nije dočekalo nijedno svešteno lice, iako je protokol predsednika sedam dana ranije obavestio SPC o njegovom dolasku.


Prema kanonu SPC, ličnost ranga predsednika države trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerarhiji, to jest vladika eparhije na čijoj se teritoriji nalazi manastir. U manstiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao vladika Grigorije već je u vreme koje je ranije najvaljeno za posetu predsednika - zakazano venčanje.
Poslednji komentari
  • vernik Vreme: 30.07.2013 10:08h

    mnogo toga svestena lica sebi dozvoljavaju na stetu ugleda spc .mesaju se u sve i svasta, od rada u mz, do opstina, jkp, pa i drzavnih pitanja. sami koriste maksimsalne privilegije ove drzave i nisu ni blizu verni crkvi kao mnogi vernici. novac im je najvazniji, mnogi ne poste kad je post. treba da ih sinod kritikuje da ne srame spc.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP