Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MIROSLAV MIŠKOVIĆ PREDSTAVIO REZULTATE POSLOVANJA U OVOJ GODINI

Nije bitno šta mislim o Vučiću, važno je da radimo sa Vladom!

Autor: S. Đorđević | 15.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković sredio je utiske nakon susreta sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i zaključio da njegov odnos sa premijerom nije bitan, ali da će njegova kompanija podržavati mere Vlade i aplicirati za subvencionisane kredite.

„Podržavaćemo  sve mere Vlade...

„Podržavaćemo sve mere Vlade... | Foto: Boško Karanović

- Moj lični odnos i mišljenje o premijeru nisu bitni. Najbitnije je da „Delta holding“, kao jedna od najvećih kompanija u Srbiji, sarađuje sa Vladom. Zato ćemo podržavati sve mere koje Vlada donese i biti kritični prema onim koje nam se ne sviđaju - izjavio je Mišković u obraćanju novinarima nakon predstavljanja rezultata poslovanja kompanije.

U prva četiri meseca ove godine „Delta holding“ je ostvario ukupan promet od 193 miliona evra, od čega je profitirao 16,1 milion evra. Zanimljivo je da je u istom periodu prošle godine, kada je gazda Mišković bio u pritvoru, kompanija zaradila gotovo isti profit, budući da je u prvih šest meseci 2013. dobit „Delte“ iznosio 24,2 miliona evra. Ovakva situacija njega ne čudi, jer, kako je u neformalnom razgovoru objasnio, kompanija funkcioniše po utvrđenom sistemu, bez obzira na pojedince.

...i kritikovati one koje nam se ne  sviđaju“: Miroslav  Mišković

...i kritikovati one koje nam se ne sviđaju“: Miroslav Mišković | Foto: Boško Karanović


- Pa ja u svojoj kancelariji nemam nijedan sto niti stvar u vezi sa biznisom - uveravao je Mišković da firma ne zavisi od njegovog rada. On je, podsetimo, posle sedmomesečnog pritvora na slobodu izašao u julu prošle godine, ali će konačne rezultate poslovanja imperije u 2013. saopštiti nakon završetka nezavisne revizije.

- Rezultati „Delte“ u ovoj godini su jako dobri, iako su ostvareni u veoma teškim uslovima poslovanja. „Delta“ mnogo investira i verujem da je u tome izlaz i za državu, jer putem štednje ni kompanije niti država neće moći da ostvare zacrtane rezultate - ocenio je Mišković. Osvrćući se na sastanak premijera sa privrednicima, Mišković je rekao da bi takvi sastanci morali da postanu kontinuiran dijalog, kao i da u realizaciju ekonomske politike, pored bankarskog, realnog sektora i Vlade, moraju da budu uključeni stručni krugovi i mediji. Istakavši da je pred Vučićem najviše govorio o razvoju poljoprivrede, Mišković je na istu temu stavio akcenat i u jučerašnjem obraćanju.

- Apelujem i molim da se podrže profitabilne investicije i profitabilne kulture u Srbiji - istakao je vlasnik „Delte“. On nije želeo da odgovori hoće li njegov holding konkurisati za subvencionisane kredite koje će ponuditi Vlada, ali je to potvrdio potpredsednik kompanije Dejan Jeremić. Mišković je, takođe, odbio da govori o sudskom procesu koji se protiv njega vodi, ali i da komentariše reakciju premijera nakon što mu je na sastanku izložio mere o razvoju poljoprivrede.

Nova zgrada holdinga


Miroslav Mišković najavio je da će „Delta“ investirati 150 miliona evra u tri građevinska projeta, i to u izgradnju nove poslovne zgrade, šoping-mola na Autokomandi i velikog prodajnog objekta u Novom Sadu.
- Pregovaramo sa nekoliko eminentnih svetskih arhitekata i nova poslovna zgrada biće pravo umetničko delo u Beogradu - nagovestio je Mišković buduće čudo od zgrade, koja će biti sagrađena u neposrednoj blizini postojećeg poslovnog centra „Delte“ u Novom Beogradu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP