Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEOBJAVLJENI DEO POSLEDNJEG INTERVJUA JOVE ĆURUVIJE

Nije dočekao ni svadbu ni pravdu za brata Slavka!

Autor: D. Ćuruvija | 26.05.2015 - 17:13:00h | Komentara: 2

Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije koji je prekjuče preminuo na Institutu za pulmologiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu, dao je baš za „Alo!“ svoj poslednji intervju 16. aprila na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, gde se lečio od karcinoma pluća. Sa dozvolom njegovog sina Željka (38) objavljujemo i detalje, koje tada nismo objavili...

Znao da mu nije  ostalo mnogo: Jovo

Znao da mu nije ostalo mnogo: Jovo | Foto: Dejan Briza

- Nemojte da me tešite. Znam ja dobro šta mi je. Statistika je takva. Valjda ću da „dobacim“ do Tamarine svadbe ... - poverio nam se tada Jovo na Institutu za onkologiju, dok ga je gušio kašalj. Njegova pastorka Tamara (26), ćerka njegove druge supruge Tatjane, zakazala je venčanje za Vidovdan, 28. juna, a Jovo nije želeo da ne kvari veselje.


Sahranjuju ga pored brata


Jovo Ćuruvija biće sahranjen danas u 14.30 na Novom groblju u Beogradu, pored svog brata Slavka i oca Radeta. Iza sebe je ostavio prvu suprugu Ljiljanu Trebješanin Ćuruviju sa kojom ima sina Željka, sedmogodišnjeg unuka Marka i unučicu Vasiliju od dve godine. Sa drugom ženom i pastorkom živeo je u Pazovi. Bio je pravnik, ali nikad nije radio u struci. Jedno vreme je radio kao novinar, a kasnije se bavio privatnim biznisom.

- Valjda ću da pobedim ovu opaku bolest, pa makar na određeno vreme. Slavkovo ubistvo me je dovelo ovde. I borba sa raznim režimima, njihovim gadostima - rekao nam je tada Jovo i otkrio da ga njegov stariji brat nije poslušao kada ga je savetovao da se u aprilu 1999. ne vraća u zemlju.

- Slavko se nije plašio. Bio je tvrdoglavi Ličanin. Nije nas poslušao. Verovao je da neće ići dotle. Nije slušao moja upozorenja, a ja sam sanjao da ga ubijaju - ispričao nam je Jovo, koji nije gubio smisao za humor i u najtežim momentima. U intervjuu nam je kazao da ne misli da će dočekati dan da na optuženičkoj klupi vidi one koji su naredili ubistvo, kao i da ne očekuje da će Srbija uspeti da dovede pred lice pravde Miru Marković, kao podstrekača ubistva njegovog brata.

Sanjao je  Slavkovu smrt

Sanjao je Slavkovu smrt | Foto: Nebojša Raus


- Ona je podstrekač, a optužene su beznačajne ličnosti. Lepili su mu poznanstvo sa Mirom Marković, a Slavko je bio oštar kritičar režima. Želim da se Slavkovo ubistvo razreši do kraja, a ne samo delimično. Nadam se, pošto ja neću dočekati taj dan. Zato molim vas novinare da ne odustanete, da insistirate zbog vas, vaših života, jer ćete biti sigurni da radite svoj posao.
Ovo je finale, a 16 godina sam se borio da zločinci budu kažnjeni - rekao nam je Jovo dok nas je ispraćao iz bolničke sobe. Suđenje optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, treba da počne 1. juna u Specijalnom sudu u Beogradu. Jovo ga neće videti, ali će, nadamo se, pravda ipak konačno biti zadovoljena.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 27.05.2015 00:57h

    niko da kaze zasto su ga ubili

  • Desanka Vreme: 28.05.2015 01:45h

    Ma u ovoj zemlji nikad nece biti bolje. Postenim radom ne mozes nista steci. Samo lopovi uzivaju u zivotu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP