Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BAKAREC O INCIDENTU NA IZLOŽBI O LGBT PRAVIMA

Nije "Naše kvir detinjstvo", nego "Naše izopačeno detinjstvo"!

Autor: A. O. | 04.10.2013 - 14:39:00h | Komentara: 0

Odbornik u Skupštini Beograda i funkcioner Demokratske stranke Srbije se u svom autorskom tekstu "Decu vam neću oprostiti" osvrnuo na Nedelju ponosa, tokom koje je u prestonici trebalo da se održi Prajd, kao i na incident čiji je bio akter.

Naime, Nebojša Bakarec, potpredsednik izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije, izazvao je incident tokom seminara o LGBTIQ pravima za srednjoškolce koji je organizovala Omladinska grupa Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

Nebojša Bakarec

Nebojša Bakarec | Foto: Goran Srdanov

 On je, prema tvrdnjama brojnih svedoka, sa još jednom osobom ušao u prostorije UK Parobrod i pocepao plakat Omladinske grupe Helsinškog odbora, uprkos velikom policijskom obezbeđenju, i kamerom snimao izložbu "Naše kvir detinjstvo" (koju je nazvao "Naše izopačeno detinjstvo"), a na kojima se nalaze fotografije nekih od učesnika seminara i time ih zastrašivao.

"Sporni" plakat

 "Cepanje plakata nije nikakav čin koji podleže kazni, kad smo već kod toga. Najbolje je što se ni to nije dogodilo. Nisam pocepao ništa. Snimatelj i ja smo pogledali spornu izložbu u Parobrodu (Ustanova kulture Parobrod- UKP), o tome detaljnije dalje u tekstu, snimili je, razgovarali sa direktorkom i mirno napustili prostorije UKP. "Mili" Helsinški jugend, ne saopštava da sam gradski odbornik, da sam član UO Parobroda, da se javna izložba održavala u javnom prostoru, koji je otvoren i za posetu i za snimanje i fotografisanje", piše Bakarec i navodi celokupan program dešavanja tokom održane Nedelje ponosa.

"Očigledno je da su sve platili strani pokrovitelji ili su samozvana udruženja pedera, lezbijki i ostalih, toliko bogata – ali i to mu isto dođe – novac potiče iz inostranstva. Hoću da kažem da se jasno vidi da su EU i SAD uložili znatna sredstva u samu Paradu – Nedelju srama i jasno je da su svake godine ta sredstva sve veća, kao i politička podrška, pritisci i ucene. Moramo mnogo da se zabrinemo. Nismo ni svesni koliko. Naravno, postavlja se pitanje ko kontroliše te tokove novca, da li se plaća porez itd.?", zaključuje odbornik DSS u Gradskoj skupštini.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP