Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TRINAESTOGODIŠNJAKINJA SE U MAJU PORAĐA, RODITELJI NEGIRALI TRUDNOĆU

„Nije trudna, ješna je!“

Autor: S. Božinović | 03.04.2014 - 12:16:00h | Komentara: 5

Trinaestogodišnja devojčica iz Zaječara, koja bi trebalo da se porodi u maju, smeštena je u hraniteljsku porodicu pošto je škola obavestila centar za socijalni rad da roditelji maloletne trudnice „ne sarađuju“.

Trudnica

- Prosvetni radnici su primetili da njoj raste stomak i da drugačije hoda. Obavestili smo njenu majku i očuha, a odgovor je bio: „Ma ona samo voli mnogo da jede, mnogo je ješna“. Nezadovoljni odgovorom, kontaktirali smo sa centrom za socijalni rad, oni su otišli kod njih i, uz majčinu saglasnost, preuzeli brigu o devojčici - kaže direktor škole Saša Vojnović. U kući u kojoj je devojčica živela juče nije bilo nikoga, a njena majka se nije javljala na mobilni. Devojčica je pohađala osnovnu školu u jednom zaječarskom selu, u kojem je živela sa majkom i očuhom.
Posle reagovanja centra, ona je prebačena u osnovnu školu u Zaječaru, a hraniteljska porodica u kojoj je smeštena živi blizu škole. Ova učenica šestog razreda i dalje redovno pohađa nastavu u novoj školi, a drugari su je odlično prihvatili. Druže se s njom, na odmoru je uvek u društvu, čak vode računa da je trčeći slučajno ne povrede.

- Pitanje je koliko njeni vršnjaci mogu da je razumeju, kao i njeno drugo stanje. Devojčica svakog četvrtka ima razgovor sa našim pedagogom, sa hraniteljkom smo u neprekidnom kontaktu, svi zaposleni joj posvećuju posebnu pažnju - kaže direktor Vojnović. Devojčica i dalje ne želi da otkrije ime muškarca sa kojim je bila intimna. Prema saznanjima iz policije, nije bilo prisilnog intimnog odnosa.

Marić

Marić: Ovakav slučaj nisam imao u karijeri

Dragoslav Marić, načenik Školske uprave Zaječar, koje pokriva celu Timočku krajinu, kaže da je ovaj slučaj presedan u njegovoj karijeri prosvetara.


„Do sada smo u nekoliko navrata imali majke učenice, ali su u pitanju bili đaci osmog razreda. Slučaj trinaestogodišnje trudne učenice ne pamtim. Mi ćemo devojčici omogućiti i vanredno polaganje ispita i u svemu ćemo joj, što se škole tiče, izaći u susret“, rekao je Marić.

Poslednji komentari
  • Arilje Vreme: 03.04.2014 12:58h

    ljigavo naravno da će prosvetari da se ponižavaju,sve će u susret detetu jer ako u Arilju nisi detetu u dupetu-odmah inspekcija malo mesto-mali ljudi-veliki ludaci

  • Jasna Vreme: 03.04.2014 13:25h

    Po kom zakonu imaju pravo da prekinu redovno skolovanje ove devojcice. Ako je vec u drugom stanju. Neka je ocene do aprila i posle neka joj dostave nove lekcije i objasne i neka dete normalno ide u skolu i naredne godine. Najgore sto joj mogu uciniti je da je posalju na vanredno skolovanje koje ce oan zapustiti i nece ni upisati srednju skolu. I nemojd a se direktor pavi ili ejste naivan, d a ce se deca cuditi i nece umeti da razumeju trudnocu. Zato sto su sexualno neorbazovani zato im se ovo i desava.

  • duska k. Vreme: 03.04.2014 14:32h

    Devojčica zivi sa očuhom!!!

  • rada Vreme: 03.04.2014 20:29h

    Boze,sacuvaj neduznu decu! Nije ona kriva zbog toga,nego MAJKA,porodica i drustvo! Ne verujem da je ona uopste i svesna sta je uradila.Dete od 13 godina,pojma nemam o osecanjima,emocijama i seksu,osim sto cuje,procita i vidi na nasim nakaradnim medijima.Samo PRICATI,PRICATI I PRICATI devojcicama,da je svaki seksualni odnos tako rano ucinjen,opasan i poguban u svakom smilu i po nju i po njeno zdravlje,i po porodicu..

  • srecko Vreme: 04.04.2014 12:55h

    Svi su zatajili !!! Strasno !!!1

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP