Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ NA SEDNICI KRIZNOG ŠTABA OŠTRO ZAPRETIO MANIPULATORIMA

Nijedan dinar pomoći ne sme biti ukraden!

Autor: B. J. | 19.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Sve što nas je zadesilo nije na nivou stogodišnjih, nego hiljadugodišnjih voda! Narednih dana najveći problem biće nam vodostaj reke Save, jer će do srede proći još jedan poplavni talas. Nismo ni blizu kraja, ali danas imamo više nade nego juče!”, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Narednih dana najveći problem biće nam vodostaj reke Save, jer će do srede proći još jedan poplavni talas

Narednih dana najveći problem biće nam vodostaj reke Save, jer će do srede proći još jedan poplavni talas | Foto: Oliver Bunić

Premijer se juče zahvalio svim državama, ali i građanima koji su nesebično poslali pomoć i učestvovali u spasavanju ugroženih u poplavama, navodeći i da mu je evropska komesarka za vanredne situacije u telefonskom razgovoru rekla da su u EU zadivljeni mobilizacijom građana Srbije.

On se takođe zahvalio i liderima LDP-a i DS-a Čedomiru Jovanoviću i Draganu Đilasu, koji su obezbedili pomoć ugroženima, kao i 133 kompanije. Premijer Srbije potom je i upozorio da se tačno mora znati gde ide svaka vrsta i svaki dinar pomoći koji stižu iz zemlje i inostranstva. Tokom sednice se obratio ministrima Kori Udovički, Lazaru Krstiću i Dušanu Vujoviću i poručio da neće ni da čuje ni za jednu jedinu zloupotrebu.

- Nije naš narod blesav, niti oni spolja, da daju pomoć, a da to bude zloupotrebljeno. Ne sme nijedan dinar negde da bude zloupotrebljen ili da čujem za neka privatna lica da neko u ime Vlade tobože uzima nešto. Narodu da položimo račune gde se i šta potrošilo - da se jasno zna gde se novac donosi i gde se troši - rekao je Vučić.

Premijer je juče podsetio i naveo i da su trenutno najpotrebni hrana, različite vrste keksa, hrana za bebe, odeća, sredstva za higijenu. Od lekova, neophodni su lekovi za bolesti srca, dijabetes, astmu, sirupi i antibiotici za decu, a posebno dezinfekciona sredstva.

Donacije stižu iz celog sveta!


Pomoć je i juče pristizala sa svih strana i u ljudstvu i u sredstvima. Pored dva aviona Ruske Federacije sa humanitarnom pomoći i tehničkom opremom, koji su sleteli oko 8 sati, stigao je i helikopter Euleksa sa humanitarnom pomoći, tri kamiona iz Beča sa odećom, obućom, opremom za bebe, sredstvima za higijenu, kao i 57 spasilaca sa 17 kamiona opreme i šest čamaca. Iz Crne Gore stigla su dva kamiona sa vodom, kombi sa 10 vatrogasaca, čamcem i teretnim vozilom sa hranom, iz Makedonije dva kamiona sa 46 tona vode za piće i 200 kilograma sredstava za dezinfekciju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP