Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JEDISNTVENA SRBIJA OBELEŽILA SRETENJE

Nikada nećemo prihvatiti nezavisnost Kosmeta!

Autor: G.J. | 15.02.2015 - 13:23:00h | Komentara: 0

Predsednik Jedinstevne Srbije Dragan Marković Palma izjavio je na obeležavanju krsne slave te stranke Sretenja u Jagodini da ta stranka nikada neće pristati i prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije, te poručio da će se JS i dalje boriti za nova radna mesta, socijalnu pravdu i protiv bele kuge.

Palma

- JS je dražvotvorna stranka i sastavni delovi Srbije su Vojvodina i Kosmet. Političari reba da prestanu sa svađama, jer u 2015. godini građani mnogo očekuju od njih. Svako od nas mora da da svoj maksimum kako bi nešto dobro uradio za građane Srbije, a ne samo da kriterijumi budu kritike, bez novih predloga i dela - rekao je Marković.

On je podsetio da je JS uvek zagovarala politiku obezbeđenja novih radnih mesta.

- Zahvaljujući nama u Srbiju je došlo između osam i devet investitora, a preko 15 gradova napravilo međunarodnu saradnju sa gradovima u Evropi. Pre 15 dana 600 radnika iz Fabrike kablova u Jagodini uzelo je otpremninu, što znači manje poreza od zarada. To možemo da nadoknadimo samo dovođenjem novih investitora, istakao je Marković i dodao da će 25. ferbuara vlasnici kompanije Inalpi iz Kunea u Italiji posetiti taj grad i da ,,postoji mogućnost investiranja u izgradnju mlekare, što će za preko 5.000 proizvođača mleka u Pomoravlju značiti siguran plasman. Pored toga, 23. februara vlasnici kompanija za proizvodnju medicinskih kesa i stilski nameštaj dolaze da potpišu ugovore o početku proizvodnje. Oni će za početak iznajmiti hale, a kasnije i graditi pogone u Industrijskoj zoni.

Palma

- To je poruka za političare da ne čekaju pozive, već da moraju sami da odlaze u inostranstvo i dovode investitore. Obezbedili smo donatore da vodimo 500 poljoprivrednika u Beč od 17. do 20. marta. Oni koji se bave proizvodnjom mleka videće kako se to radi u Beču i moći će da to primene u svojim štalama - istakao je Marković.

On je naglasio da je JS podržala vladine mere štednje, ali to ne znači da to političarima treba da bude opravdanje za ne rešavanje problema.

- Zbog ekonomske krize u Srbiji je preplovljen broj onih koji slave krsne slave u odnosu na pre 15 godina. Morate da se borite protiv krize, tražite i nađete rešenje. Ljudi prestaju da slave slave zbog ekonomske krize. Mi se borimo protiv toga, jer ne može kriza da nam ukine tradiciju i slave - rekao je Marković i poručio Evopi i međunarodnoj zajednici da je Srbija ispoštovala sve njihove zahteve, te da je sada red njih da nagrade Srbiju.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP