Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOSOVO

Niko neće za „ambasadora” u Prištini!

Autor: M. D. | 15.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kosovske vlasti već su napravile uži izbor za oficira za vezu kog će poslati u Beograd, kao što je dogovoreno na nedavnom sastanku Ivice Dačića i Hašima Tačija sa Ketrin Ešton u Briselu.

Milivoje Mihajlović

Milivoje Mihajlović | Foto: FoNet

S druge strane, Srbija još razmatra kog će službenika delegirati u kancelariju EU u Prištinu da nadgleda sprovođenje postignutih sporazuma, a dodatni detalji trebalo bi da budu dogovoreni do kraja godine u tehničkom dijalogu u Briselu koji u ime Srbije vodi Dejan Pavićević.

Ipak, kako je preneo prištinski list „Ekspres“, Beograd se dvoumi između nekadašnjeg državnog sekretara u ministarstvu za KiM Olivera Ivanovića i direktora kancelarije za saradnju s medijima Milivoja Mihajlovića, a obojica su poreklom s Kosova. Međutim, i Ivanović i Mihajlović demantovali su za „Alo!“ takve spekulacije.

Oliver Ivanović

Oliver Ivanović | Foto: Zoran Lončarević


- Ja sigurno neću biti oficir za vezu - kratko nam je poručio vladin šef informisanja, a Ivanović je poručio da s njim niko nije razgovarao o tome.
Nezvanično se može čuti da Priština srpskog predstavnika planira da dočeka uz najviše počasti ne bi li na taj način pokušala da mu izgradi imidž ambasadora, iako je reč o tehničkom službeniku.
Kao moguće kosovske kandidate „Ekspres“ spominje aktuelnog ambasadora u Makedoniji Iljbera Hisu, ambasadora u Belgiji Iljira Dugoliju, ambasadora u Finskoj Lulezima Pecija i ambasadorku Kosova u Mađarskoj Škendija Šerifi Gecu. O njima će narednih dana odlučivati predsednik i premijer Kosova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP