Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SMATRA DA NEĆE BITI DOVOLJNO DONACIJA ZA OPORAVAK

Nikolić apelovao na banke da daju povoljne kredite ugroženima!

Autor: Tanjug | 23.05.2014 - 18:13:00h | Komentara: 7

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić apelovao je danas na banke da pojedincima i ugroženim područjima daju povoljne kredite sa malim kamatima i na poček i poručio da će u utorak u Njujorku u Ujedinjenim nacijama, govoriti i o posledicama koje su izazvale poplave u Srbiji.

Tomislav Nikolić u Smedervskoj Palanci

Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom| Foto: Nenad Pavlović

Nikolić, koji je obišao rudnik olova i cinka Veliki Majdan, rekao je da je bankarima na današnjem sastanku rekao da naprave dobar plan i da ga predlože guverneru i Vladi Srbije.


"Ako treba da traže i izmene zakona i propisa da ljudima daju kredite sa malim kamatama na poček, da odlože naplate kredita koje su već dali, oproste nenaplative kredite, jer su mnoge firme potpuno propale", rekao je Nikolić i poručio da će iduće sedmice razgovaratii i sa osiguravajućim društvima.
Predsednik Srbije je poručio da će u Njujorku, u UN, prvenstveno govoriti o Kosovu i Metohiji, ali i da će iskoristiti priliku da svet upozna sa posledicama poplava u Srbiji.

Nikolić je rekao i da je šteta u Ljuboviji koju je prethodno obišao, nemerljiva, i da je zato država poslala mašine i humanitarnu pomoć.

"Sreća je što nema žrtava. Treba sada stići u svaku kuću, na svako brdo da se vidi da li su svi sišli...", rekao je Nikolić dodajući da stručne komisije treba da utvrde da li u njima može da se ostane.

Poručio je i da će država obezbediti pomoć i za gradnju novih kuća ili postavljanje montažnih, te da je sada vreme da se pokaže ljudska solidarnost.
Predsednik Srbije je rekao i da Srbija ne računa da će moći da štetu nastalu poplavama otkloni zahvaljujući pomoći koja je prethodnih dana pristizala te da će moći da se gradi iz našeg ''skromnog budžeta''.

Govoreći o pomoći koja je došla iz inostranstva, Nikolić je rekao i da je Srbija danas na dobrom glasu, kao i da će dobiti pomoć od mnogih država.
"Razgovarao sam sa svima u svetu i nije sramota da se traži pomoć, jer to tražimo za naš narod i državu", rekao je Nikolić i poručio da je Francuska prihvatila da bude sponzor donatorske konferencije na kojoj će biti prikupljan novac iz celog sveta za Srbiju.

Naglasio je i da je Francuska naš prijatelj i da je sada dobra prilika da pokaže to prijateljstvo.

Nikolić je podvukao i da je Ljubovija konačno prohodna, navodeći da je čitav potez od Krupnja do te opštine na nestabilnom terenu te da su nakon poplava proradila i klizišta.

Podsećajući da je u toj opštini već bilo poplava proteklih godina, predsednik je poručio da bi ovogodišnje poplave trebalo da budu iskustvo za budućnost.
On je rekao i da sve donacije i humanitarna pomoć treba da budu transparentni.

Nikolić je rudnik olova i cinka Veliki majdan obišao sa direktorom tog rudnika Nikolajem Mrozovim.
Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 23.05.2014 18:29h

    Ипак је Драга била у Љубовије. Таман сам се забринуо, како ће Томица, да се после Крупња и Смедеревске Паланке, снађе ако Драга не иде са њега. Не знамо да ли је носио кило ракије на послужење.

  • peki Vreme: 23.05.2014 21:16h

    ma nasa prva dama samo da proda deo garderobe spasice mnoge ugrozene,medjutim sace se mnogi obogatiti na tudjoj nesreci,ipak smo mi srbi.

  • anazg Vreme: 23.05.2014 21:21h

    o čemu vi pričate, zar sirotinja sad koja je ostala bez krova nad glavom treba da se zaglibi u kredite? platite vi, tražite pomoć cijelog svijeta,kome ćete te novce dati nego ljudima i pomoći im da obnove svoje domove, država neka im plati, za el.nepogode,imaju na to pravo, u HR će sve troškove snositi država i hum.udruge koje skupljaju novce opravo za poplave,zašto nebi i vi tako,pomozite ljudima sad kad im je najteže a ne ih u kredite uvalit, sad za njih nema povoljnih kredita kad su ostali bez svega, opet bankama da zarađuju na sirotinji, sramota izjave predsjednika države, taman da je to izjavio i Hrvatski, za svaku osudu

  • Rosalinda Vreme: 23.05.2014 21:36h

    Novčana pomoć i dalje pristiže sa svih strana, odakle procena da je to samo mali deo od neophodnog kad još nemamo jasno iskazanu veličinu ukupne štete niti tačan podatak koliko je ukupno novca do ovog trenutka donirano ? Da li te donacije neko beleži i sabira, ili delovi te pomoć u nestaju bez traga?

  • miki Vreme: 24.05.2014 00:34h

    Blagosloven je svaki da u kom Toma Nikolic nista ne izjavi, tako da do definitivno nije ovaj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP