Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČESTITKE PO GREGORIJANSKOM KALENDARU

Nikolić i Vučić: Srećan Božić!

Autor: Beta | 24.12.2014 - 12:05:00h | Komentara: 1

Predsednik i premijer Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić čestitali su danas Božić građanima Srbije koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

Novogodišnja jelka

Ilustracija | Foto: Shutterstock

 
"U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, sa željama da u miru, radosti i ljubavi slavimo rodjenje Bogomladenca, da naša zajednička domovina napreduje, da nam porodice budu blagoslovene decom, zdravljem i blagostanjem, svim građanima Srbije koji po gregorijanskom kalendaru slave dan Hristovog rodjenja, želim srećan Badnji dan i Božić", naveo je Nikolić u čestitki.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu i mitropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalendaru.

"Povodom Božića, Vama i svim vernicima koji sutra slave ovaj najsvečaniji medju hrišćanskim praznicima, upućujem najsrdačnije čestitke. Želim Vam da praznične dane provedete u porodičnoj sreći, miru, radosti i duhovnom blagostanju, navodi se u čestitki premijera Vučića", saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Božić, dan kada se veruje da je rodjen Isus, 25. decembra, obeležavaju Rimokatolička, protestantska, i anglikanska crkva, kao i neke pravoslavne crkve, koje su prihvatile gregorijanski kalendar.

Poslednji komentari
  • Sretan Božić Vreme: 24.12.2014 15:46h

    Kandilo nam mir miriše, Dim tamjana Dušu gali Ikona nam slogu piše Badnjak iskru sreće pali Dok se krstim Boga molim Da mi čuva sve što volim Medju voljenima tvoje ime milo Sve ti zdravo i veselo bilo SRETAN BADNJAK I BOŽIĆNI DANI,BOG NEK VAS OD LOŠEG BRANI

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP