Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SRBIJE SA KINESKOM DELEGACIJOM

Nikolić: Kina povezuje Srbiju s EU

Autor: Tanjug | 14.01.2015 - 12:45:00h | Komentara: 0

U razgovoru sa Si Sianpingom, zamenikom direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine, predsednik Srbije istakao značaj izgradnje pruge Beograd - Budimpešta.

Nikolić sa delegacijom Kine

Nikolić sa delegacijom Kine | Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naglasio je u razgovoru sa Si Sianpingom, zamenikom direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine, da je projekat izgradnje pruge Beograd - Budimpešta od prvorazrednog značaja za Srbiju, Kinu i Mađarsku.
- Tom prugom će Kina povezati Srbiju sa Evropskom unijom - rekao je predsednik Nikolić i dodao da je našoj zemlji saradnja sa kineskim prijateljima dragocena, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je naglasio da je Kina dobrodošla da završi infrastrukturne projekte u Srbiji, da ulaže u proizvodnju i izrazio spremnost da se produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje i dalje uspešno nastavi u svim oblastima.
- Živimo u izuzetno teškom vremenu, sukobi ne jenjavaju, terorizam uzima maha. Primer posvećenosti miru i saradnji su naše dve zemlje koje dugi niz godina ostvaruju bilateralne odnose pune razumevanja i iskrenog prijateljstva - rekao je predsednik.
Predsednik Nikolić je podvukao da svoje iskustvo dva naroda baštine iz istorije velikih naroda i zato ne pravimo greške koje neki drugi, nažalost, prave.
- Lično ću se založiti da projekat izgradnje pruge Beograd -Budimpešta, u delu do mađarske granice bude izgradjen u roku - podvukao je predsednik Republike Srbije i dodao da ukoliko nastane bilo kakav problem, on mora biti rešen u samom startu.
Si Sianping zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine je zahvalio predsedniku na dobrodošlici i iskrenoj posvećenosti razvijanju prijateljstva dva naroda.

- Vi ste sa predsednikom Kine Si Đinpingom potisali sporazum o produbljivanju strateške saradnje i to se visoko ceni - naglasio je zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine.
On je posebno istakao lično zalaganje i posvećenost predsednika Nikolića razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje i izrazio očekivanje da će se obim ekonomskih odnosa značajno povećati u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.
Cilj kineske strane je da radovi na projektu izgradnje pruge Beograd - Budimpešta počnu u 2015. godini, a da se projekat realizuje za dve godine, podvukao je Si.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP