Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TVRDI DA CELA NACIJA STREPI OD ISHODA TOG MEČA

Nikolić o utakmici sa Hrvatskom: Verujem u naš tim! Ne shvatajte ih kao neprijatelje!

Autor: Beta | 04.09.2013 - 14:09:00h | Komentara: 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da ima poverenje u fudbalsku reprezentaciju Srbije i da će, ako igrači u predstojećoj utakmici protiv Hrvatske daju sve od sebe, bez obzira na rezultat, svi biti zadovoljni.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: AP

"Verujem da ovom posetom neću doneti ni pobedu ni poraz, ali želeo bih da se radujemo u petak posle utakmice. Ako sam ja skupio hrabrost da odem na utakmicu znači da imam poverenja u tim koji će istrčati na teren", rekao je Nikolić obraćajući se fudbalerima i stručnom štabu u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde igra protiv Hrvatske, utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. U prvom delu takmičenja u Grupi A, Hrvatska je u martu u Zagrebu pobedila 2:0.
Belgija je prva u grupi sa 19 bodova, Hrvatska ima 16, a Srbija sedam bodova.
Predsednik Nikolić je prethodno u pratnji predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i selektora Siniše Mihajlovića obišao Sportski centar u Staroj Pazovi.
"U petak će se igrati protiv suparnika, nemojte da ih shvatate kako neprijatelje, tako nećete moći da ih pobedite. Igrajte najbolje što možete i posle utakmice niko neće moći reč da vam kaže, kako god da se završi. Ako budete igrali oprezno i ako ne budete srljali svi će se radovati, bez obzira na rezultat", rekao je Nikolić.
Nikolić je dodao da cela nacija strepi od ishoda te utakmice, ali da niko ne strepi od toga da li će srpski fudbaleri na terenu da se bore.
Nikoliću su na prijemu u Staroj Pazovi uručeni pokloni. Od Karadžića je dobio plaketu FS S, a od selektora Mihajlovića trenerku reprezentacije. Kapiten Branislav Ivanovićev poklonio mu je dres sa brojem 10 sa predsednikovim prezimenom, dok mu je zamenik kapitena Aleksandar Kolarov poklonio loptu sa potpisima reprezentativaca.
Predsednik FS S Tomislav Karadžić rekao je da duboko veruje u pobedu Srbije u predstojećoj utakmici.
"Pred nama je utakmica nad utakmicama, komšijski derbi, meč fudbalskih prijatelja i njihovih navijača. Svi želimo da pokažemo da prošlost pripada prošlosti, a da su misli okrenute lepoj budućnosti", rekao je Karadžić.
On je naveo da FS S želi da bude dobar domaćin Hrvatskoj i da u tome ne bi uspeo da nije bilo podrške najviših državnih organa.
"Poseta prvog čoveka države je dodatni motiv i za igrače, znam koliko im to znači. Obećavam da ćemo biti dostojni onog što se od nas očekuje i duboko verujem u pobedu Srbije", rekao je Karadžić.
Poslednji komentari
  • Zoran M. Vreme: 04.09.2013 18:00h

    Samo nemoj da ides na stadion, bojim se da Srbija onda ne izgubi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP