Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIPLOMATIJA

Nikolić: Papa je dobrodošao u Srbiju

Autor: Tanjug | 01.07.2014 - 10:51:00h | Komentara: 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa sekretarom Svete stolice za odnose sa drugim državama Dominikom Mambertijem, kome se zahvalio na tome što Vatikan, vodeći se principima, nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

Govoreći o problemu imovine koja je verskim zajednicama nacionalizovana nakon Drugog svetskog rata, predsednik Nikolić je rekao da će Srbija restituciju obaviti što brže i efikasnije, u skladu sa Zakonom i mogućnostima, saopstila je pres služba predsednika Republike.
Nikolić je uputio je pismo zahvalnosti papi Franji zbog njegove direktne pomoći našoj zemlji nakon katastrofalnih poplava koje su Srbiju pogodile ove godine.
Takođe, vezano za papinu posetu Srbiji, predsednik Nikolić je istakao da će mu biti drago da poželi dobrodošlicu poglavaru Rimokatoličke crkve, čim oko te posete bude postignut dogovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.
Nikolić je izrazio želju da se zajedničkom mudrošću ne načini nikakav potez koji bi bilo koga uvredio, pogotovo u vezi odnosa prema istoriji, Drugom svetskom ratu i ulozi Alojza Stepinca u njemu, navedeno je u saopštenju.
Poslednji komentari
  • gvozden Vreme: 01.07.2014 12:37h

    Papa NIJE dobrodošao u Srbiju!

  • Sasa Vreme: 01.07.2014 12:48h

    Imamo mi presednika. Toma nije kupio diplomu, on je dobio. Vatikan je za 100 g. od Srba i srpskog etničkog prostora napravio 6 država i 6 jezika. Srbiju Eurostat prikazuje u koloni zanemarljiva statistička grešaka 0,oo3%. Vatikan je u Srbiji napravio 3 vlade, 3 skupštine, 3 države! Moramo proglasiti bankrot i postaviti jednoga Visokog predstavnika da upravlja sa nama. Spas nam je u proizvodnji organske hrane, jer Vatikan Zapad hrani sa GMO.

  • pajsije Vreme: 01.07.2014 14:41h

    Šta ovo pričaš judo. Kako i kakvi dobrodošao. Dobrodošao kod tebe kući ali u Srbiju još ne. Mora prvo da se klekne u Jasenovcu, pre svega.

  • neopevana budala Vreme: 01.07.2014 22:24h

    Bravo majstore. Sledeci korak je verovatno da se Bozic slavi 25. Decembra,a ne 7. Januara itd. Morate da ispunjavate zahteve onih koji su vas i doveki na vlast. Samo napred,!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • lola Vreme: 02.07.2014 06:40h

    covek bez stida i srama,a predsednik !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP