Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

"SLEDEĆE GODINE NA KOSOVU"

Nikolić: Srbija može
mnogo da nauči od Izraela!

Autor: Tanjug | 29.04.2013 - 13:05:00h | Komentara: 1

- Vi imate izreku: ''Sledeće godine u Jerusalimu!'' Za neke naše ljude ona glasi: ''Sledeće godine na Kosovu!'' - rekao je predsednik Srbije

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić sa Šimon Peresom | Foto: AP

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji danas započinje dvodnevnu zvaničnu posetu jevrejskoj državi sastankom sa predsednikom Izraela Šimonom Peresom, istakao je da postoje “mnoge istorijske paralele između Srba i jevrejskog naroda“.

- Srbija ima mnogo da nauči od Izraela, ne samo kako se voli svoja zemlja, već kako da se stvori zemljište od peska, kako da se razvije visoka tehnologija, kako da se nahrani svoj narod – rekao je predsednik Srbije.
Kako je kazao, oba naroda bila su pod stranom okupacijom i izložena proterivanju: “Vi imate izreku: ”Sledeće godine u Jerusalimu!” Za neke naše ljude ona glasi: ”Sledeće godine na Kosovu!””
U intervjuu “Džeruzalem postu” koji će u potpunosti biti objavljen u petak, Nikolić je takođe rekao da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, uprkos “užasnom pritisku” s kojim se zemlja suočava.
Nikolić je takođe izrazio bojayan da će Iran nastaviti napore da razvije svoj nuklearni pogram, uprkos nastojanjima Zapada da ga zaustavi.
- Iran će nastaviti svoj program. Ja ne vidim želju tamo da se zaustavi njihov program, čak i kada bi njihovi prijatelji savetovali da to urade – kazao je.
  • Tomislav Nikolić i Šimon Peres | Foto:
  • Tomislav Nikolić i Šimon Peres | Foto:
  • Tomislav Nikolić i Šimon Peres | Foto:

Predsednik Srbije je u trodnevnoj poseti Izraelu i palestinskim teritorijama i sastaće se s izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, predsednikom Kneseta Julijem Edelštajnom, ministrom poljoprivrede Jairom Šamirom i predsednikom Palestinske uprave Mahmudom Abasom, kao i grčkim jerusalismikim patrijarhom Teofilom III.

U srpskoj delegaciji su i ministar poljoprivrede Goran Knežević i savetnik predsednika Marko Đurić.
Predsednik Srbije će obići i Zid plača, Crkvu svetog Groba, Crkvu svetog Arhandjela Mihaila, Crkvu rodjenja Isusa Hrista, kao i manastir Sveti Sava Osvešćeni.
Predsednik Srbije će, kako je najavljeno, posle posete Izraelu, boraviti u zvaničnoj poseti Palestini, gde će se sastati sa predsednikom Mahmudom Abasom.
Poslednji komentari
  • borchaSRS Vreme: 29.04.2013 13:48h

    Moze da nauci mnogo od Izraela, naprimjer ono kako se zivi i opstaje u neprijateljskom okruzenju gdje su prijatelji daleko, tako da se nasi politicari vise nevada sa izjavama kako smo sami, a imamo 3 zagarantovana glasa/veta u SBUN ( Rusija, Kina, Indija ) i podrsku oko 120 drzava.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP