Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK TVRDI

Nikolić: Srbija sledeća članica EU!

Autor: Tanjug | 29.06.2014 - 21:18:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas se zahvalio predsedniku Evropske komisije Žoze Manuelu Barozu na naporima i podršci koju daje Srbiji na njenom putu ka EU i poručio da je Barozo došao u posetu Srbiji - sledećem članu EU.

Nikolić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Barozom ocenio i da je Serbija napredovala i zato što su svi članovi Evropske komisije, prvi među njima Barozo, bili privrženi ideji da Srbija u dogledno vreme treba da postane članica EU.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet

 Predsednik Republike je naznačio da je pomoć koju je Evropska unija pružila Srbiji posle katastrofalnih poplava pokazala da Srbija može da računa na mnogo veću evropsku porodicu.
"Ko zna kako bi se ovo završilo da nam mnoge članice EU, ali i one koje to nisu, nisu pomogle opremom koju Srbija nema", rekao je on.
Kako je naveo, sa Barozom je razgovarao i o donatorskoj konferenciji na kojoj će se pokazati solidarnost prema BiH i Srbiji svih država sveta, a uz potpuno pokroviteljstvo EU i uz saradnju Ujedinjenih nacija.
Govoreći o političkim pitanjima, Nikolić je naveo da bi bez Srbije u Evropskoj uniji budućnost Zapadnog Balkana bila veoma neizvesna.
Tokom sastanka sa predsednikom Evropske komisije, bilo je, kako je dodao, reči i o poglavljima 23 i 24, borbi protiv korupcije i kriminala, reformi javne uprave.
Nikolić je dodao da se razgovaralo i o odnosima sa administracijom u Prištini, o onome što je do sada postignuto i što bi tek trebalo da se postigne, kao i o uslovima implementacije Briselskog sporazuma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP