Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EU NA VELIKOM ISPITU

Nikolić: Srbiji ne treba milostinja!

Autor: Tanjug | 25.06.2013 - 13:49:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da je Evropska unija 28. juna na velikom ispitu i to ispitu poštovanja sopstvenih pravila, i da Srbiji ne treba milostinja.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: FoNet / EPA

- Mi nismo ljudi na mostu ili pored crkve koji su pružili ruku i čekaju da naiđe EU i da nam udeli neki novčić. Nama je mesto u evropskoj porodici. Želimo da uredimo državu kao što su uređene evropske i to je do sada išlo sporije nego što je trebalo, ali sada ide normalnim tokom – poručio je Nikolić posle susreta sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom.
Nikolić je naglasio da Srbija traži da se realno vrednosno procenjuje da li je za ovih godinu dana ili poslednjih 10 godina ispunila uslove koji su ispunjavale i druge države na evropskom putu.
- Neka nam kažu, ako smo to zaslužili zašto onda ne počinjemo pregovore, a ako nismo šta još treba da uradimo da bismo ih počeli. Mi ćemo nastaviti sa reformama bez obzira na stav EU – istakao je predsednik Srbije.
On je rekao i da Srbija nigde ne žuri, da za proces priključenja EU “ne radi za godinu-dve, već za večnost” i da će, kada pregovori budu otvoreni, otvaranje i zatvaranje svakog od poglavlja i ispunjavanje obaveza biti znak da smo uredili državu ne samo prema evropskim standardima, već i prema svojim željama.
Nikolić je dodao da Srbija nije brzo menjala svoj sistem i da nije brzo vršila reforme da bi što pre stigla do datuma i da samim tim ne očekuje ni da kada pregovori budu otvoreni sve ide brzo.
- Nek ide po ritmu koji proceni EU – poručio je Nikolić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP