Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK

Nikolić: Trebinje mi emotivno znači zbog supruge Dragice!

Autor: | 23.06.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću juče je uručena Povelja počasnog građanina Trebinja na svečanoj sednici Skupštine ovog grada.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Emil Čonkić

Srpski predsednik poručio je da će Srbija uvek biti uz Srbe iz BiH i da ima istorijsku ulogu da pomogne svim državama u kojima živi srpski narod i učini sve što može kako bi se dostigao standard EU. Prema njegovim rečima, matica Srba nije Srbija srpskoj Bosni i Hercegovini, već obratno.


- Prihvatili smo da postoji BiH i Srbija ne čini nijedan potez da ne bi upropastila šanse BiH. A kakve su, vidite i sami. Čupajte se i privredno i ekonomski. Srbija vam je pravi oslonac i dobro ste to izabrali. Samo da mi još malo sredimo stvari u Srbiji, da lopove strpamo u zatvore, a poštene ljude da nateramo da rade još malo bolje, a onda će uz taj veliki brod i vaš brodić da nađe sigurnu luku. Čim podignemo Srbiju, i vi ćete se dići s nama - izjavio je Nikolić.

Kako je rekao, dobijanje Povelje počasnog građanina za njega ima veliki emotivni značaj, jer je u tom gradu, kako je istakao, proveo prve i najlepše tri godine braka sa suprugom Dragicom, radio dan i noć i stekao mnogo dobrih prijatelja.

Svetinja bez domaćina
Poseta predsednika Srbije manastiru Gračanica kod Trebinja pretvorila se u presedan, s obzirom na to da, mimo svih kanona SPC, na dočeku nije bilo nijednog sveštenika. Ne samo što predsednika nije dočekao episkop zahumsko-herecgovački Grigorije već je u Gračanici u to vreme zakazano venčanje. Predsednik je to prokomentarisao i na „tviteru”: „U Gračanicu sam došao da se poklonim senima Jovana Dučića i zatekao svetinju bez domaćina”.

Poslednji komentari
  • aleksa Vreme: 23.06.2013 08:54h

    Toma nas je sve razocarao na patriotskom planu.A Crkva mu je sve objasnila.

  • joka Vreme: 23.06.2013 10:39h

    Ne razumem ljutnju, pa cas traze da se crkva ne mesa u politiku, a zatim ti politicari navrnu u crkvu i jos bi poseban tretman. Da je dosao na liturgiju a ne na slikanje zatekao bi svo svestenstvo i Vladiku. Dosta vise hvalisanja sa verom i patriotizmom koji se koristi samo u marketinske svrhe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP