Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDSEDNIK SRBIJE ODNEO HUMANITARNU POMOĆ

Nikolić u poseti Smederevskoj Palanci: Ovo je nevolja od Boga!

Autor: B92 | 21.05.2014 - 16:57:00h | Komentara: 2

Predsednik Srbije uručio humanitarnu pomoć građanima Smederevske Palanke i poručio da će svako ko se u ovoj situaciji ogrešio morati da bude žestoko kažnjen.

Tomislav Nikolić u Smedervskoj Palanci

Tomislav Nikolić danas u Smederevskoj Palanci | Foto: Nenad Pavlović

"Ovo je situacija kad niko ne sme da se ogreši, ko se ogreši, mora da bude žestoko kažnjen", rekao je Tomislav Nikolić građanima u Smederevskoj Palanci. On je rekao i da donacije za ugrožena područja svakodnevno stižu i dodao da se za pomoć poslednjih dana obraća predsednicima svih država.

"Tražiću od generalnog sekretara UN Ban Ki-muna da organizujemo donatorsku konferenciju za pomoć građanima Srbije i zatražiću podršku za to i od Saveta bezbednosti UN", rekao je Nikolić i najavio da će sutra upoznati predsednika Francuske Fransoa Olanda sa razmerama štete koje su nastale posle poplava.
Predsednik je pozvao i sve medije da sa snimcima poplava i šteta naprave film kako bi ceo svet bio upoznat sa razmerama tragedije. "A svet neka razmišlja o tome da li Srbija zaslužuje pomoć... Ovo je nevolja od Boga, nije nevolja od naroda, i zato ljudi moraju u velikoj meri da pomognu da se ona ispravi", rekao je Nikolić.
On je pozvao sve koji imaju više da pomognu ugroženima i istakao da će u saradnji sa republičkim Štabom za vanredne situacije pomoć biti rasporedjena u skladu sa potrebama.

Komentarišući pozive da se sve donacije objave, Nikolić je rekao da sav novac koji stiže u Fondaciju Dragica Nikolić za sad namenjen za lekove, opremu i hranu za bebe.

"Lekove nabavljamo u skladu sa zahtevima centralne apoteke u Beogradu, koja obavlja evidenciju o tome šta je gde potrebno i šta nedostaje", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije je nakon predaje pomoći obišao i poplavljeni gradski stadion "Nepokorena mladost". U Smederevskoj Palanci, u kojoj se ukrštaju reke Jasenica i Kubršnica, najviše je poplavljeno naselje Karađorđevo.
Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 21.05.2014 17:15h

    Da li je ovaj covek normalan?!?!?!?!?! Nevolja i Bog su toliko dva razlicita pojma da samo glup neskolovan covek moze ovako nesto izjaviti!!! Najpre treba reci da Bog nije uredjivac prirode, niti neki tamo diktator koji kaznjava sve redom zbog ovoga ili onoga pa koristi svoje super-moci da pusti kise ili poplave na ljude... Covek kao covek je sam kriv za sve nedace koje se dogode - a kada se vremenska nepogoda dogodi, covek je duzan da se sa njom nosi i izbori... bez bacanja drvlja i kamenja na Boga!!! Ako cemo tako onda svako moze doci i reci: Bog kriv jer je eto nas trenutni predsednik sa kupljenom duplomom i fantasticno neskolovan i neobrazovan covek na celu zemlje u kojoj zivimo... Toliko nema veze sa vezom sto ovaj lupeta da je to strasno... Bolje da je odgovorio sta je radio 5 dana od kako je poplava krenula da mrvi sve pred sobom da se nijednom nije oglasio... a i kad se oglasio nije bilo u vezi poplava...

  • Tisa Vreme: 22.05.2014 12:57h

    Ovde je bilo neobaveštenih, a eto najzad i neko mu reko za katastrofu, pa drž nedaj, a i fond pokondirena tikva proradio !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP