Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAMIT U BUDVI

Nikolić večeras na skupu lidera "Brdo-Brioni"

Autor: Tanjug | 07.06.2015 - 15:24:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće večeras i sutra na skupu lidera "Brdo-Brioni" procesa u Budvi, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Predsednik Nikolić će tom prilikom imati odvojene bilateralne sastanke sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, kao i sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom. Takođe, predsednik Nikolić će se sastati sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori.

Samitom će, u dogovoru sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, predsedavati predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

Skup počinje večeras dolaskom predsednka u Budvu, a plenarna sednica, kako je najavljeno, biće održana sutra u hotelu "Avala".

Predsednici država Zapadnog Balkana i predsednici Hrvatske i Slovenije ovom inicijativom imaju ambiciju da ojačaju politički dijalog regiona i Evropske unije, koristeći podršku i pomoć zvaničnog Zagreba i Ljubljane kao njenih članica, navodi se u najavi kancelarije predsednika Crne Gore.

Na sastanku, kojem će prisustvovati i predsednik Austrije Hajnc Fišer, će se, kako se ističe, naglasiti vrednost integracija i regionalnih projekata. Samit će biti i prilika za brojne bilateralne susrete učesnika.

Predsednik Nikolić doputovaće danas posle podne u Budvu. Inače "Brdo-Brioni" proces je praksa odrzavanja skupova, koja je počela na Brdu kod Kranja u Sloveniji i na Brionima u Hrvatskoj, a ima za cilj jačanje regionalne saradnje, kao i podsticanje političkog dijaloga regiona i EU.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP