Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OPTIMISTA

Nikolić: Želim da saradnja Srbije i Kine uspe!

Autor: | 11.01.2015 - 22:07:00h | Komentara: 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je siguran da će izgradnja pruge Beograd - Budimpešta biti izgrađena za dve godine kako je i planirano. Pruga će Evropu spojiti sa Kinom oslonjenom na Srbiju.

Broj  honorarnih  saradnika  značajno je povećao predsednik: Tomislav  Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Vesna Lalić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je siguran da će izgradnja pruge Beograd - Budimpešta biti izgrađena za dve godine kako je i planirano i da će ta pruga sa Evropom spojiti Kinu koja će biti oslonjena na Srbiju.
Nikolić je u izjavi Tanjugu istakao i da će taj projekat biti pod strogim nadozorom i da će i lično biti angažovan jer želi da naša saradnja sa Kinom uspe.
"Ako smo rekli da će biti za dve godine, onda mora da bude za dve godine jer dobro poznajem kako Kinezi rade i kod njih opravdanja za probijanje rokova nema. Ta pruga nas spaja sa Evropom, a u velikoj meri i Kinu oslonjenu na Srbiju mnogo bolje povezuje sa Evropom", naveo je Nikolić.
On je dodao da je izgradnja pruge Beograd - Budimpešta značajna najmanje za tri zemlje, jer treba uzeti u obzir i Mađarsku koja aktivno učestvuje i kao članica EU želi da iskoristi priliku što je Kina veoma raspoložena da investira u ovaj deo Evrope.
Govoreći o Samitu Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, a koji je nedavno bio održan u Beogradu, Nikolić je rekao da je kinesku delegaciju pokušao da ubedi da se isplati investiranje u proizvodnju u Srbiji.
"Mi smo samo nastavili razgovore koje sam imao u Pekingu sa kineskim predsednikom i premijerom. A to je produbljivanje i nastavak srpsko-kineske saradnje i otvaranje potpuno novog polja saradnje, a to je da ne bude više ulaganja samo u infrastrukturu već da pokušamo da kineske privrednike ubedimo da je isplativo investirati u proizvodnju u Srbiji", rekao je Nikolić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP