Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TEŠKO JE PREBROJATI SVE NEKRETNINE PREDSEDNIČKE PORODICE

Nikolići se od državnih plata skućili u 1.000 kvadrata!

Autor: I. Žigić - M. Keranović | 15.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 35

Iako je put do predsedničke fotelje Tomislav Nikolić prokrčio predstavljajući se narodu kao pravi predstavnik radničko-seljačke porodice, za tri godine njegovog mandata na površinu je isplivala prava istina o bogatstvu ove familije. Samo prema onome što su Nikolići zvanično prijavili kao imovinu, dolazimo do toga da se šire u najmanje 1.000 kvadrata, a da ne pominjemo hektare šuma, livada, pašnjaka...

Šumadijski nobl: Porodica  Nikolić na okupu

Šumadijski nobl: Porodica Nikolić na okupu | Foto: Reuters / Marko Đurica

Tako poseduju petosoban stan od 194 kvadrata u elitnom delu Novog Beograda, na sina Radomira, koji je zahvaljujući svom bogatstvu stekao titulu “šumadijski grof”, vodi se više od 700 kvadrata - tu su kuća, garaža, letnja kuhinja, dok on i brat Branislav, prema pisanju medija, imaju i nelegalne vikendice na Savi od najmanje 120 kvadrata!

Tomislav Nikolić

Tomislav Nikolić | Foto: Emil Čonkić

Od „lade nive“ do „audija A6“


Zanimljivo je da je pre samo dve godine Nikolić obogatio i svoj vozni park pa je iz “lade nive” uskočio u “audi A6” sina Branislava.

Površina stana u najelitnijem delu Beograda u kojoj se širi mlađani sin Branislav, a što je „Alo!“ otkrio u jučerašnjem broju, javnosti još nije poznata. Njihov plac u Bajčetini poslednjih godina postao je svojevrsna predsednička rezidencija.

Petosoban stan za skromnu porodicu

Petosoban stan za skromnu porodicu | Foto: Goran Srdanov


Kako su Nikolići s državnim platama uspeli da steknu silno bogatstvo ostaje i dalje pod velom misterije, jer predsednička porodica ne voli da odgovara na pozive naše redakcije i tek pod pritiskom javnosti otkriju poneki detalj.

Divlje vikendice  na obali Save

Divlje vikendice na obali Save | Foto: Aleksandar Stanković


Od nekada naizgled skromne porodice, Nikolići su dogurali do pravih bogataša koji se baškare u luksuznim stanovima i vilama. Prvu nekretninu Tomislav Nikolić je stekao 1998, kada je kao potpredsednik vlade, dobio 186,47 kvadrata u Bulevaru Lenjina, koji je kasnije prodao da bi platio porez na ekstraprofit!

Kakav je to život  bez bazena?!

Kakav je to život bez bazena?! | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nikolići su se tada skućili u stanu od 97 kvadrata na Novom Beogradu u Bulevaru Zorana Đinđića, ali je Tomislav u medijima bio prozivan zbog još jednog od stotinak kvadrata koji se vodio na njegovog sina. Tako su, prema pisanju medija, Nikolići u posedu imali dva stana na ekskluzivnoj lokaciji na Novom Beogradu, preko puta „Kombank arene“, gde su kao vlasnici bili upisani njegova supruga Dragica i sin Branislav.
Tržišna vrednost ta dva stana, kako su mediji otkrili, iznosila je oko 350.000 evra, što je novac koji on tada, kao poslanik radikala, nije mogao da uštedi. Da Nikolić nikada nije bio rad da otkriva poreklo svojih kvadrata, svedoči i saznanje do kojeg se došlo 2010. - da je pazario petosobni stan od 194 kvadrata u elitnom delu Novog Beograda, gde je kvadrat u izgradnji bio 2.500 evra. Danas ima skoro 14 hektara njiva, voćnjaka, šuma, pašnjaka...

Bajčetina se od skromnog  seoskog domaćinstva pretvorila u predsedničku rezidenciju

Bajčetina se od skromnog seoskog domaćinstva pretvorila u predsedničku rezidenciju | Foto: Masanori Jošida

Ne vole da otkrivaju imovinu i prihode
 

Ne samo da Nikolići ne žele da odgovore na brojna pitanja novinara o poreklu imovine, već su neki od finansijskih izveštaja proglašeni za tajnu ili su podatke otkrili tek pod pritiskom javnosti.
- Nikada nije objavljen finansijski izveštaj Humanitarne fondacije “Dragica Nikolić”, iako je nebrojeno puta državne resurse prva dama koristila za promociju svog rada
- Kada je dobio “audi A6” tek je nakon višednevnog insistiranja medija rekao od koga je poklon
- Dugo je Nikolićima trebalo da priznaju da su vlasnici nelegalnih vikendica na Savi
- Nije poznato kako mlađi sin s trenerskom platom može da priušti život na Dedinju
- Velelepno imanje u Bajčetini za vreme njegovog predsednikovanja postalo je zaštićena teritorija nad kojom postoji zabrana preleta
- Dragica Nikolić nikako ne saopštava odakle joj novac za markirane krpice

Većina imovine vodi se na starijeg sina


Za vreme predsednikovanja Tomislava Nikolića, njegov stariji sin uspeo je da ostvari davnašnji san i postane gradonačelnik Kragujevca. Tek tada se otkrilo da se na Radomirovo ime vodi brojna imovina, zbog čega je u javnosti čak nazvan i „šumadijskim grofom“! Do svoje 39. godine stekao je zavidno bogatstvo, ali je nejasno kako. U vlasništvu ima blizu 10 hektara zemlje i nekoliko nekretnina, ukupne površine 740 kvadrata. Nikolić je izgradio tri vikendice, letnju kuhinju i garažu. Samo jedna njegova „vikendica“ ima čak 225 kvadrata. Druga je poput petosobnog stana, dok je treća od 60 kvadrata. Da gradonačelnik Kragujevca ima i poljoprivredne, a ne samo političke ambicije, ukazuje to da je u Bajčetini, prema podacima koje je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, kupio nešto više od pet ari šume. Vlasnik je i skoro četiri ara vinograda. U rodnom selu svog oca takođe je kupio livadu i njivu od oko osam hektara. Prema zvaničnoj biografiji, Radomir Nikolić je radio u privatnom i javnom sektoru, najpre kao komercijalista, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i u JP „Srbijagas“.

Poslednji komentari
  • penzioner Vreme: 15.05.2015 09:07h

    Porodica Milosevic je bila sirotinja u odnosu na porodicu Nikolic.

  • mili Vreme: 15.05.2015 09:15h

    NARODE MI SMO KRIVI. IZABRAN JE GLASOVIMA PREDSEDNIKA VLADE VUCICA. POVUKAO JE NJEGOVE GLASOVE. A BOGATSTVO TREBA POD HITNO PROVERITI.VIKNDICE NA SAVI SU BET PAPIRA.KAO SVIMA I NJEMU SRUSITI ODMAH.

  • ds222 Vreme: 15.05.2015 11:57h

    Izglasala ga je BEDA I NEPISMENOST i nemoj sad da se ti isti zale .Ziveo VASA KRALJEVSKA porodica Nikolic .A vi kad budete ponovo glasali TRAZITE BAR SENDVIC !

  • buba Vreme: 15.05.2015 12:06h

    pod hitno proveriti imovinu i oduzeti......kako su penzionerima odizeli deo penzije.....sram ih bilo.....lopov do lopova

  • vera Vreme: 15.05.2015 12:49h

    Kuku majko ima li ovom snobizmu kraja? Ovi ispadose stvarno najgori do sada.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP