Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

46,85 DINARA BRUTO PO AKCIJI

NIS isplaćuje dividende za 2014. godinu

Autor: Tanjug | 23.06.2015 - 20:39:00h | Komentara: 0

Skupština akcionara NIS-a donela je danas odluku o isplati dividendi za 2014. godinu, saopšteno je iz te kompanije i navedeno da će akcionari dobiti 46,85 dinara bruto po akciji.

Naftna industrija Srbije

Naftna industrija Srbije

Odobrena je isplata dividendi akcionarima NIS-a u iznosu od 25 odsto neto dobiti za prošlu godinu i za isplatu dividendi izdvojen je bruto iznos od 7.639.380.000 dinara, odnosno 46,85 dinara bruto po akciji, navodi se u saopštenju.


Pravo na dividendu za 2014. godinu imaju svi akcionari Društva koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara VII redovne sednice Skupštine akcionara, odnosno 13. juna 2015. godine.


Na redovnoj sednici Skupštine akcionara NIS-a doneta je i odluka o raspodeli dobiti NIS-a za 2014. godinu i utvrđjivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva.


Na sednici Skupštine akcionara imenovani su i članovi Odbora direktora Društva.


Na predlog većinskog akcionara, OAD Gaspromnjeft imenovani su: Vadim Jakovljev, zamenik predsednika Izvršnog odbora Gasprom njefta, koji je i prvi zamenik generalnog direktora Gasprom njefta, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, koji je i član Izvršnog odbora Gasprom njefta i zamenik generalnog direktora za upravljanje inostranim aktivama Gasprom njefta.


Za članove Odbora direktora Društva NIS imenovan je i Aleksandar Bobkov, savetnik generalnog direktora Gasprom njefta, Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbor Gasprom njefta , koji je i zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije te kompanije, kao i Aleksandar Krilov, direktor Direkcije za regionalnu prodaju Gasprom njefta i Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora Gasprom njefta, koji je i zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet Gasprom njefta.


Za članove Odbora direktora na predlog Republike Srbije su imenovani: Nikola Martinović, Goran Knežević, Danica Drašković.


Za nezavisne članove Odbora direktora imenovani su Volfgang Rutenštorfer i Stanislav Šekšnja.


Skupština akcionara je imenovala Nenada Mijailovića za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara Društva, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov.


Osim toga, Skupština akcionara NIS-a je usvojila Finansijske izveštaje za 2014. godinu, Konsolidovane finansijske izveštaje za 2014. godinu i Izveštaje o izvršenoj reviziji Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu.


Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2015. godinu izabran je PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP