Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA JUČERAŠNJEM PROTESTU OKUPILO SE VIŠE OD 5.000 LJUDI

Niš traži pravdu za Vuka!

Autor: B. J. | 22.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Oko 5.000 Nišlija zatražilo je na jučerašnjem protestnom okupljanju na Trgu kralja Milana da se utvrdi puna istina o ubistvu studenta Vuka Stoiljkovića (22), da javnost bude adekvatno obaveštena o toku sudskog procesa i da nadležne institucije pokrenu veliku kampanju protiv nasilja.

Protest u Nišu

Protest u Nišu | Foto: K. Kamenov

Okupljeni, među kojima je bilo najviše učenika srednjih škola i studenata, nosili su parole “Svest, savest, moral”, “Pravda za Vuka” i “Srbijo, šta ti radi omladina. 10. februar da se ne zaboravi”.


Ujak ubijenog mladića Zoran Jovanović rekao je okupljenima da je porodica nezadovoljna rezultatima istrage, ali i time kako je tužilaštvo kvalifikovalo zločin.

- Mi tražimo da se istraga uradi kako treba, da svi koji se vide i za koje se bude utvrdilo da su na bilo koji način povezani sa ovim monstruoznim ubistvom, budu uhapšeni i odgovaraju za najteža krivična dela - rekao je Jovanović.

On je rekao da je porodica bila je veoma uznemirana kada je u medijima videla da je zločin kvalifikovan kao opšte ubistvo za koje je predviđena kazna od 5 do 15 godina.

Okupljeni su posle skupa krenuli u protestnu šetnju do zgrade policije i suda. Ispred Palate pravde, u kojoj se pored ostalog nalazi i Više tužilaštvo, začuli su se zvižduci i povici „lopovi, lopovi“.

Stoiljković je ubijen 10. februara u Parku Svetog Save u Nišu sa četiri uboda u vrat i stomak, za šta je osumnjičen Dimitrije Stevanović (20), kome je određen jedomesečni pritvor.
Poslednji komentari
  • Bata Srećko Vreme: 22.02.2014 09:48h

    Jeli im najveći profesionalac načelnik policijske uprave održao govor i objasnio im zašto je on tamo poslat kao ekspert i šta je uradio do sada.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP