Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ĐILAS ODGOVORIO MIHAJLOVIĆEVOJ

"Nisam bio član prošle Vlade, nisam odgovoran!"

Autor: B92 | 08.10.2013 - 18:54:00h | Komentara: 6

Lider DS Dragan Đilas u odgovoru ministarki Mihajlović kaže da nije bio član prošle vlade, i da se ne može smatrati odgovornim za tragične rezultate ove vlade.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović je izjavila da je Dragan Đilas "sramota za Srbiju" kad kaže da ekonomske mere vlade pokazuju da ona nema ni plan za krizu.
Na ovu izjavu ministarke energetike, lider DS-a odgovorio je saopštenjem:

Vučiću, nemoj  da kukumavčiš: Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Dušan Milenković

 Poštovana gospođo Mihajlović,

Ja niti sam bio član prošle vlade, niti se za tragične rezultate ove vlade mogu smatrati odgovornim. Istine radi, moramo se setiti da dok ste se Vi zajedno sa Tomislavom Nikolićem sedeli na stiroporu sprečavajući prošlu vladu da sprovede reforme koje vi danas niste u stanju da sprovedete, ja sam bio gradonačelnik Beograda koji je u Beogradu sa svojim timom izgradio više nego bilo koja vlast pre nas za poslednjih 30 godina. To su, gospođo, činjenice.
Što se tiče moje kritike ovoj vladi, ona se nije odnosila na gospodina Krstića, on je svoj posao uradio onoliko koliko se od neiskusnog i mladog ministra finansija očekuje. Odnosila se upravo na Vas, gospođo ministarka koji niste pred građane Srbije izašli ni sa jednim konkretnim rešenjem kako da poboljšate energetski sistem Srbije, iako je to Vaš posao. Da ne bude zabune, za sve problem na koje ste naišli u svom ministarstvu, obratite se u buduće gospodinu Dačiću i SPS-u, koji su pre vas, a i za vreme vašeg mandata vodili i vode glavnu reč u vašem ministarstvu.
Mislio sam gospođo ministarka i na gospodina Velimira Ilića, koji se sa svojim kompanjonima godinama zalaže za kraduckanje u vlasti i javnim preduzećima. I na njegov doprinos novim merama kroz odluku da se u Beogradu ne ruše mostovi i ostala infrastruktura koju je predhodna vlast izgradila. Mislio sam i na gospodina Bačevića koji i dalje kopa kanal Vardar - Morava i na sve one vaše članove koji na najvišim državnim funkcijama sede bez ikakvog znanja, iskustva ili želje da bilo šta u Srbiji promene. Njima je, baš kao i vama, u ovakvoj Srbiji lepo.
Ako u današnjem danu i postoji nešto od čega sve nas koji vršimo vlast treba da bude sramota onda je to svakako odluka da cenu vaše nesposobnosti naplatimo lekarima, profesorima, sudijama, medicinskim sestrama, vaspitačicama i policajcima koji niti su krivi, niti treba da ispaštaju što Srbija ima ministre koji ruše mostove, zidaju kanale Vardar- Morava ili nisu u stanju da pošalju ispravan račun za struju iako sede na najodgovornijim mestima u Vladi. Molim vas da ubuduće sebe i gospodina Krstića u isti koš ne stavljate, on je samo neiskusan a vi ste provereno loš ministar, naveo je Đilas. Predsednik DS ocenio je ranije danas da ekonomske mere koje je predstavila Vlada pokazuju da ne postoji jasan plan i vizija kako da Srbija izađe iz krize. 
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 08.10.2013 19:04h

    Vala, sve je u pravu, sviđalo se to nekome ili ne.

  • čiča Vreme: 08.10.2013 20:02h

    Odmereno, argumentovano, jasno...

  • MilanCh Vreme: 08.10.2013 20:52h

    Svaka mu je na mestu. Definitivno je u pravu za sve sto je napisao.

  • Vesna Vreme: 08.10.2013 21:45h

    Sta zna jedan masinski inzinjer Djilas o funkcionisanju jednog grada gde je zahvaljujuci muljanju sa glasovima sto je i sam Dacic pre neki dan rekao postao gradonacelnik.Pre toga nije bio ni predsednik mesne zajednice,nikakvog iskustva nema,nezna ni sta je kanalizacija ili pijaca,samo price i price.Njegovi rezultati ce mnogo kostati.

  • Dunja Vreme: 08.10.2013 22:02h

    Istina od prvog do zadnjeg slova!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP