Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IVICA DAČIĆ ZA ALO!

Nisam dobio „blekberi” od Šarića!

Autor: S. Vojinović | 05.02.2013 - 13:15:00h | Komentara: 8

Premijer Ivica Dačić tvrdi da od kada je na funkciji ministra policije koristi isključivo dva mobilna telefona marke “nokija”, i da nikada sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana nije razgovarao o Darku Šariću i kriminalu!

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Emil Čonkić

 U razgovoru za “Alo!” premijer kaže da od 2008. godine nije menjao mobilne telefone.

- Ja već pet godina koristim samo službene aparate iz MUP-a, i to su „nokija N95“ i „nokija E71“. I to upravo iz razloga bezbednosti. Nikada nisam koristio nijedan drugi aparat ni broj - kaže Dačić, reagujući na napise da je u decembru 2008. Radulović tražio od Šarića nekoliko “blekberi” telefona za Dačića i Branka Lazarevića, a da je nekoliko dana kasnije Miša Banana potvrdio Šariću da su pokloni uručeni.
Objavljeno je i da je u januru 2009. Šarić preko Radulovića tražio od svog “druga” Dačića da “opet proveri li ga policija radi”, na šta mu je ministar odgovario da sve ide “redovnim putem”.

Ne napada me Miki Rakić!


Miodrag Rakić

Miodrag Rakić | Foto: RAS

Dačić za “Alo!” demantuje i da postoji sukob između njega i Mikija Rakića, potpredsednika DS-a i bivšeg koordinatora službi bezbednosti.


- Sa Mikijem sam u korektnoj komunikaciji. Niti su naši odnosi bili takvi da jedan drugoga ucenjujemo, niti sam u hajci na mene prepoznao da me Rakić napada - tvrdi on.
 

Premijer negira pomenute transkripte i dodaje da je pozadina svega “velika igra”.

- Otkud ja znam šta je Radulović pričao drugima, ali ja nikada nisam pomenuo Šarića, a kamoli pomagao! Nisam ni znao da on komunicira sa njima, a nisam mogao ni da mu kažem ništa, jer nisam bio ni obavešten o istrazi, niti sam se raspitivao. A da oni koji su nadležni da me obaveste i zaštite kontraobaveštajno znaju sve to, a ne obaveste me - ima samo jedan cilj, a to je da to čuvaju za moju kompromitaciju. Pa nije valjda Radulović samo sa mnom komunicirao, gde su drugi?! I kako je to Šarić stekao i širio carstvo? Oni su pustili da ja komuniciram ne upozoravajući me kako bi mogli to da iskoriste kasnije. Čist sam, ali je ovo velika igra. Da nisam znao da je na merama govori i činjenica da sam se s njim sretao i kada su moja deca bila sa mnom. Pa zar bih bio toliko lud da bezbednost dece dovedem u pitanje? Sretali su ga mnogi, Radulović je svuda bio viđen i rado priman, bio je i u Teniskom savezu - kaže Dačić.

...Dačić i Vučić će  zajedno prezimiti

Dačić je ranije rekao da ga "SNS ne namešta"  | Foto: Oliver Bunić

 On je naglasio da se nikada nije sastajao sa osobama za koje mu je bilo naznačeno da se bave kriminalom.

- Govorili su i ranije da ću štititi ovog, onog biznismena, kriminalca, i gde su oni sad - svi u zatvoru. I biće svi oni za koje se dokaže da su krivi koje i sada poznajem. A to što ih poznajem nije im zaštita već hendikep, jer ću prema njima biti još nemilosrdniji jer su izigrali moje poverenje. Moja komunikacija sa njima nikada nije bila uperena protiv državnih i nacionalnih interesa. Sve što sam imao da kažem pošteno sam rekao o napadima kojima sam bio izložen u proteklom periodu, kojih je bilo mnogo, od najprimitivnijih do najpodlijih i najprljavijih. Jedna stvar je sigurna. Nikad se nisam sastajao sa licima za koja mi je naznačeno da su iz kriminogenih sredina - naglasio je Dačić. 
Poslednji komentari
  • M.R. Vreme: 05.02.2013 15:38h

    Ko bi, uopšte, komentarisao ovaj polusvet? Nije dobio telefone od Šarića nego od Radulovića. Nije u kontaktu sa licima iz kriminogenih sredina! A Ceca Ražnatović? Ide na molidbeni doručak u SAD. Kakvu li će još glupost da napravi i tamo? Možda će se obratiti Obami sa: "Čekaj, brate!" Dragi Bože, sačuvaj nas od srpskih političara.

  • Suncokret Vreme: 05.02.2013 15:50h

    Laze! Toliko blekberi telefona je dobio, da ih je posle Branko Lazarevic, odani sef kabineta, delio lojalnim sluzbenicima u Kabinetu ministra! To sve lako moze da se proveri jer ih i dqn danas nose kao statusne simboleM

  • aleksa Vreme: 05.02.2013 17:26h

    U normalnoj zeml;ji OSTAVKA.

  • Dragica iz Zrenjanina Vreme: 05.02.2013 17:50h

    Pisala sam ja tebi Dačiću o inspektorima i pandurima koji su stekli silne nekretnine na kriminalu, ali mi nikada nisi odgovorio.Na kraju su mi tvoji socijalisti sjebali rodjenog brata da ostane bez posla u Agrožuivu.Došlo vrijeme da se obračunamo sa vama iz svih gradova.Napravićemo mi proteste po svim gradovima ako te Vučić ne uhapsi..

  • Vitez Vreme: 05.02.2013 19:32h

    Lažeš, Dačiću,lažeš. Lažeš i da ne piješ. Pozdrav od "ČAČANINA"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP