Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUĐENJE POLICAJCU ZA NESTANAK NOVCA POKOJNIKA

Nisam kriv, nemam šta da dodam!

Autor: N. N. Travica | 21.04.2015 - 15:43:00h | Komentara: 1

Bivši rukovodilac grupe za uviđaje i operativne poslove u novosadskoj Policijskoj upravi Jovan Maksić (55) iz Bačkog Jarka optužen da je zloupotrebio službeni položaj, u nastavku suđenja nije mogao da objasni kako je iz metalne službene kase - sefa, u njegovoj kancelariji nestalo nešto više od 33.000 evra. On je kazao da se ne oseća krivim i da ostaje kod odbrane koju je ranije izneo, te da nema šta da doda.

Sud, suđenje

Ilustracija: Profimedia.rs

Okrivljeni je sudskom veću kojim predsedava sudija Rade Kalajdžija, rekao da svog neposredno nadređenog nije obavestio o pronalasku novca u kući pokojnog Imrea Pala (78) u Baču, koji je ubijen u avgustu 2013. godine. Novac je, kako je rekao, igrom slučaja dospeo kod njega.


- Kao rukovodilac grupe nisam imao obavezu da idem na lice mesta. Pretpostavljenog nisam obavestio o nestanku novca iz kase, sutradan sam to kazao kolegi Branku Todoroviću - kazao je Maksić.


Postupajući sudija, bivšeg policajca je pitao da objasni kako je on uopšte bio rukovodilac uviđajne ekipe kada za to nema rešenje, na šta je kazao da su mu to usmeno saopštili Mladen Korica, tadašnji načelnik kriminalističke policije i Ostoja Jovišević.


Okrivljeni je uhapšen zbog sumnje da je ukrao 33.097 evra prilikom uviđaja u kući nemačkog penzionera Imrea Pala (75), koji je ubijen i bačen u septičku jamu u Baču. On je u Baču nakon ubistva penzionera, bio na dodatnom uviđaju, kada je u pomoćnoj prostoriji nađen novac i velika količina legalnog i nelegalnog oružja. Novac je fotografisan i donet u policiju, gde je stavljen u metalnu kasu. Nestanak je otkriven kada jse ćerka ubijenog penzionera, iznenada javila da će doći da ga preuzme.

Maksić je posle lišavanja slobodedoveden na saslušanje, kada mu je istražni sudija odredio pritvor u trajanju do 30 dana, ali je Krivično vanraspravno posle pet dana Maksiću je ukinulo pritvor.


Inače u poslednjih devet meseci, kako je počelo suđenje održano je samo jedno ročište, da bi postupak počeo iz početka. Nastavka sudskog postupka zakazan je za 1. jul, kada će biti saslušani Maksićevi pretpostavljeni. Tada se očekuje saslušanje predloženih svedoka, među kojima su Saša Barjaktarović, sadašnji načelnik kriminalističke policije, Stevan Krstić, bivši načelnik novosadske policije, Nikola Brkić, zamenik načelnika, Mladen Korica, nekadašnji načelnik kriminalističke policije i Ostoja Jovišević.

Poslednji komentari
  • fluid Vreme: 21.04.2015 19:03h

    banda, ništa drugo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP