Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IVICA DAČIĆ:

Nisam radio za Nobela, već za Srbiju!

Autor: S. Vojinović | 19.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Ivica Dačić kaže da je prijatno iznenađen idejom jednog američkog kongresmena da on bude jedan od kandidata za Nobelovu nagradu za mir.

Dačić, Eštonova  i Tači

Dačić, Eštonova i Tači | Foto: FoNet

- Nisam radio za Nobela, već za Srbiju. Ali, ipak sam iznenađen jer je to veliki napredak. Dosad su srpski lideri bili kandidati samo za Hag - kratko je prokomentarisao premijer za „Alo!“ lobiranje Eliota Engela, vođe albanskog kokusa u Kongresu, da dobije podršku za nominaciju Ketrin Ešton, Ivice Dačića i Hašima Tačija za Nobelovu nagradu za mir!


Cilj Engelove inicijative je normalizacija odnosa Beograda i Prištine. On je već kontaktirao sa članovima srpskog kokusa tražeći podršku, ali oni se još uvek nisu izjasnili pošto čekaju mišljenje Vlade Srbije po tom pitanju.

Inače, Dačić je ocenio da je odlukom EU da počne pregovore sa Srbijom počeo da se ostvaruje generacijski san i da će Srbija brže od drugih ući u Uniju. On je naglasio da je Vlada postigla najveći uspeh u novijoj istoriji.

- Srbija ide u Evropu i siguran sam da više nema zaustavljanja. Pregovaramo o članstvu, a od naše posvećenosti zavisiće i brzina ulaska u EU. Čvrsto verujem da je to moguće i da ćemo postići uspeh u tom poslu, te da ćemo brže od bilo koga drugog postati punopravni član - rekao je Dačić i ocenio da nisu žrtvovani nacionalni interesi.

Šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević objasnila je da ni Srbija ni Evropska komisija još ne znaju na koji će se način u okviru poglavlja 35 pratiti proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali da će mnoge stvari biti razjašnjene na skriningu koji će za to poglavlje biti održan 22. januara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP