Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDRAG MARIĆ:

Nismo odgovorni za tuđi nerad

Autor: Ekipa Alo! | 15.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić poručio je juče da ležeran odnos prema obavezama iz naredbe o postupanju u vanrednim situacijama podrazumeva i krivičnu odgovornost i da Sektor neće biti “pokrivalica” za tuđu neodgovornost i nerad.

Posle obilnih snežnih padavina narednih dana nas očekuje  i ledena kiša

Posle obilnih snežnih padavina narednih dana nas očekuje i ledena kiša | Foto: RAS

Prema njegovim rečima, na jučerašnjem sastanku Republičkog štaba za vanredne situacije definisani su način komunikacije i način obaveštavanja javnosti u Srbiji. Sastanak je, kako je istakao Marić, bio posvećen i prognoziranoj ledenoj kiši i u skladu sa tim obaveštenjima za javnost koji će putni pravci u tom slučaju biti zatvoreni za teretni saobraćaj.

Predrag Marić

Predrag Marić | Foto: Jelena Ivanović


On je objasnio da je cilj sastanka bio da se problem razmene informacija u državnim organima prevaziđe i da se dani koji slede spremno dočekaju.
“Suština jeste, ako se zabrani teretni saobraćaj, da se obustavi pre nego što nevreme počne, da informaciju o tome ima Sektor istog momenta kada je naredba izdata, da prisustvo saobraćajne policije bude na ključnim mestima tamo gde se očekuje da dođe do zastoja i da se razmena informacija između organa radi preko Sektora kako bismo mogli efikasnije da reagujemo”, naveo je Marić.
Prema njegovim rečima, važna je i naredba koju je juče potpisao premijer Ivica Dačić u funkciji komandanta Republičkog štaba i koja je poslata svim predsednicima opština i gradonačelnicima u Srbiji kao komandantima tamošnjih štabova za vanredne situacije. Marić je naveo da se u naredbi kaže da se preduzmu sve mere u smislu normalnog funkcionisanja života u Srbiji tokom perioda kada se očekuje pojava ledene kiše, ali i u narednim danima.

Najavljeno zatvaranje  pojedinih putnih pravaca

Najavljeno zatvaranje pojedinih putnih pravaca | Foto: Beba Bojović


“To znači da se od njih traži da se preispitaju svi ugovori sa firmama koje se bave održavanjem puteva, da se vidi ko nije radio dobro, da se ti ugovori raskinu i traže drugi kako se neke nemile scene koje su se u Srbiji proteklih dana dešavale ne bi ponovile”, istakao je Marić i dodao da ležeran odnos prema tome i posledice koje nanose štetu građanima, njihovoj imovini, zdravlju i bezbednosti podrazumevaju i krivičnu odgovornost.

Dežurstva u Ministarstvu


Ministarstvo saobraćaja saopštilo je juče da je, u kordinaciji sa Republičkim štabom za vanredne situacije, donelo odluku o posebnom režimu rada svojih zaposlenih, sa ciljem da se stanovništvu i privredi omogući direktna i stalna komunikacija.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP