Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIGLE ZAMERKE EU NA REFORME U SRBIJI

Ništa nam ne valja u životnoj sredini!

Autor: B. J. | 30.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je juče da je Srbija ozbiljno posvećena pregovorima sa EU i da očekuje da oni budu okončani do kraja 2018. godine, kao i da Brisel bude objektivan u konačnoj oceni, nakon sastanka u Beogradu sa predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom. Barozo je predstavio Vučiću analizu o efektima reformi koje je Srbija do sada preduzela, a Vučić je otkrio da je po oceni EU u Srbiji najlošije stanje u pet oblasti.

Baroza je na aerodromu  dočekao Ivica Dačić

Baroza je na aerodromu dočekao Ivica Dačić | Foto: Nenad Đorđević

„Najgore stanje nam je u oblasti zaštite životne sredine. Tu, valjda, ništa, ama baš ništa nemamo u skladu sa evropskim standardima. Tu kao da smo gađali sve naopačke“ rekao je Vučić, dodajući da su među lošima i finansijska kontrola, poglavlje 32, za koje očekuje da bude otvoreno pre kraja godine, zatim, poglavlja 23 i 24, koja su u vezi sa pravosuđem i ljudskim pravima, poljoprivreda i seoski razvoj.

Barozo je naveo i da je Srbija u proteklih godinu dana, od kada su počeli pretpristupni pregovori sa EU, postigla veliki napredak, podsećajući da je do sada završen skrining za 18 od 35 predviđenih poglavlja. „Pred nama su ozbiljne reforme koje ne mogu doneti boljitak za tri meseca, ali će značiti boljitak za tri godine“, rekao je Vučić, dok je Barozo naveo da su u EU impresionirani dosadašnjim rezultatima srpskog pregovaračkog tima Vlade, mada ne i iznenađeni.

Odlazećeg predsednika Evropske komisije na aerodromu je juče dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dok je po podne razgovarao i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i obišao Obrenovac. Barozo danas putuje u Tiranu, pošto je Evropski savet odlučio da Albaniji dodeli status kandidata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP