Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RODITELJI BEBE OSTAVLJENE U PARKU SASLUŠANI U POLICIJI

Nisu znali da im nema deteta?!

Autor: J. P. | 24.02.2015 - 08:04:00h | Komentara: 2

„Dete nam je jednostavno išetalo iz stana. Ni sami ne znamo kada i kako. Čim smo videli da je nema, otišli smo u policiju“... Ovim rečima na saslušanju u policiji pravdali su se majka i otac 15-mesečne devojčice koja je u subotu uveče nađena u parku na Kanarevom brdu kako sama šeta sa psima lutalicama, koji su se igrali sa njom.

Promenio ploču: Nikolaj, otac devojčice

Promenio ploču: Nikolaj, otac devojčice | Foto: Milorad Milanković

Iako je otac Nikolaj, bugarski državljanin, prvobitno tvrdio da je bio sa detetom u parku, te da je dete nestalo, juče je promenio iskaz.


- Roditelji su se pravdali da nisu želeli da bebu ostave samu. Kao i da se kaju zbog svega što im se dogodilo. Otac je Bugarin, a majka Ruskinja. I jedno i drugo u Srbiji su radi posla i imaju prijavljeni boravak, kao i radnu dozvolu. Na opštini Rakovica žive kao podstanari. Oni su juče saslušani i u Centru za socijalni rad u Rakovici - objašnjava naš sagovornik iz policije, koji dodaje da su roditelji delovali zabrinuto, ali nisu mogli da odgovore na pitanje kako nisu videli da dva sata nema deteta, ako su već bili u stanu! Dete je odmah pregledano i smešteno u Zvečansku, gde će biti sve dok Centar za socijalni rad ne donese odluku da li dete može da bude vraćeno roditeljima.

- Oni su strani državljani i narednih dana videće se da li ima elemenata za krivično gonjene. U rad su se uključili policija i tužilaštvo - objašnjava naš sagovornik.
Kako „Alo!“ saznaje, beba se u Zvečanskoj brzo prilagodila uslovima i igra se sa svojim vršnjacima. Nakon odluke Centra za socijalni rad biće utvrđeno da li će dete biti vraćeno roditeljima ili dato na usvajanje.

Procena, pa odluka


- Dete je zbrinuto u ustanovi socijalne zaštite i nema zdravstvenih poteškoća. Gradski centar za socijalni rad u Beogradu u saradnji sa drugim relevantnim institucijama sistema intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dete našlo bez pratnje roditelja u parku, kao i proceni roditeljskih kapaciteta. Nakon toga biće doneta odluka ili da se dete vrati roditeljima ili da se oni liše roditeljskih prava - navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad Rakovica. M. K.

Poslednji komentari
  • Tamara Vreme: 24.02.2015 12:11h

    Sta oprez? Nesreca je kada je neko bolestan, ne moze da se izleci.A od ovih budala sto gledaju kako ce da se "urade" mi je muka

  • Tanja Vreme: 24.02.2015 15:28h

    Pa, poglegajte ovu mrcinu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP