Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

U GODINI JUBILEJA:

Nišvilu nedostaje trećina budžeta!

Autor: Ekipa Alo! | 05.08.2014 - 10:10:00h | Komentara: 0

Direktor Nišvila Ivan Blagojević pozvao je juče privredne subjekte Niša da pomognu opstanku festivala potvrdivši da je posle devet godina ostao i bez podrške jedine niške firme, kompanije Filip Moris .

Nišvil

"Svestan sam da se i sami grčevito borite za opstanak svojih firmi na osiromašenom tržistu juga Srbije pa nije ni realno da očekujemo da sponzorišete Nišvil, ali vas pozivamo da bar kupovinom desetak ulaznica za svoje zaposlene pomognete festival a ujedno i njima omogućite umetnicki doživljaj. Nišvil je ovih dana više nego ikada zatrpan zahtevima sugrađana za propusnicama a mi smo obezbedili za trećinu manje sredstava nego prethodnih godina”, kaže direktor festivala.

Objašnjavajući zašto budžet ne “popune” tužbom protiv Ministarstva kulture, kako je to preporučio Zaštitnik Građana Saša Janković reagujući na Odluku ministra Tasovca da poništi Odluku ministra Petkovića o dodeli 3 miliona prošlogodišnjem izdanju festivala, Blagojević kaže:

"Danonoćno radimo na spasavanju ovog jubilarnog Nišvila pa nemamo vremena za advokate, a uz to nam je krajnje neprijatno da tužimo instituciju koja nam je prethodnih 19 godina bila najvernija podrška i koja nam je 2009. godine dodelila status festivala od nacionalnog značaja. Ministri dolaze i odlaze, a poštovanje prema instituciji Ministarstva kulture treba da opstane.
Nadamo se da će gradonačelnik Niša uspeti do 14. avgusta da ugovori susret sa Premijerom Srbije kako je to pošlo za rukom gradonačelniku Novoga Sada i da ce i Nišvil dobiti bar delić podrške kakvu je, potpuno zasluženo dobio Exit kao lider kreativne industrije u Srbiji
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP