Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRETERAŠE

"Njeno veličanstvo" Atifete Jahjaga

Autor: RTS | 16.02.2014 - 15:36:00h | Komentara: 0

Uoči šeste godišnjice jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova zabeležen je novi "jezički incident" Prištine. U pozivu na prijem, koji je upućen iz kabineta kosovske predsednice Atifete Jahjage, na srpskom jeziku ona je označena kao "njeno veličanstvo".

Atifete Jahjaga

Igra rečima ili....? U pozivu na prijem, koji je upućen iz kabineta kosovske predsednice Atifete Jahjage, na srpskom jeziku ona je označena kao "njeno veličanstvo": Atifete Jahjaga | Foto: FoNet

"Šest godina nakon što je kosovska skupština proglasila nezavisnost nema ni kralja ni kraljicu ali ima njeno veličanstvo, a njeno radno mesto je u zgradi kosovskog predsedništva u Prištini", ukazuje Glas Amerike.
Povodom godišnjice na adrese političara i javnih ličnosti stigla je pozivnica u kojoj stoji da predsednik Republike Kosovo, njeno veličanstvo, Atifete Jahjaga ima čast pozvati na prijem koji se održava večeras u hotelu "Emerald".
Ovo nije prvi put da je na srpskom jeziku, koji kosovske vlasti prema svom ustavu moraju da koriste, došlo do jezičke greške.
Proteklih godina svi "jezički incidenti" bili su na srpskom. Primera radi, Jahjaga i kosovski premijer Hašim Tači nezavisno jedni od drugog katolicima i pravoslavcima čestitali umesto Božića Uskrs.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP