Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MOMČILO BABIĆ PODNEO OSTAVKU

Nova direktorka RFZO biće Verica Lazić

Autor: Tanjug | 11.12.2014 - 13:24:00h | Komentara: 1

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić podneo je neopozivu ostavku na to mesto, saopštio je RFZO. Za vršioca dužnosti direktora predložena je dr Verica Lazić.

Momčilo Babić

Momčilo Babić | Foto: Medija centar Beograd

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je Upravni odbor RFZO usvojio danas neopozivu ostavku dosadašnjeg direktora Momčila Babića i o tome je obavestio resorno ministarstvo, a za vršioca dužnosti direktora predložena je dr Verica Lazić, koja je do sada obavljala poslove direktora Sektora za kontrolu.

O njenom izboru sutra će se izjasniti članovi upravnog odbora RFZO, dodaje se u saopštenju.

U ministarstvu se zahvaljuju prof. dr Momčilu Babiću na saradnji i uspešno sprovedenim planovima i programima, koji su zajednički realizovani u proteklom periodu.

Babić je danas podneo neopozivu ostavku na to mesto, saopštio je RFZO.

Posle vesti o ostavci, Babić je za novinare nedostupan, kao i služba za odnose sa javnošću u toj ustanovi.

Babić je bio direktor RFZO od februara 2013, kada je Vlada Srbije dala saglasnost za njegovo imenovanje na to mesto.

Prethodni direktor RFZO Aleksandar Vuksanović podneo je ostavku u decembru 2012.

Poslednje pojavljivanje Babića u medijima bilo je vezano za najavu da će lekovi od početka godine pojeftiniti, prema novom Pravilniku o lekovima koji tada stupa na snagu.

U ranijim izjavama, direktor RFZO je izražavao nezadovoljstvo zbog odluke vlade da se od 1. avgusta doprinosi za zdravstveno osiguranje smanje za dva odsto - sa 12,3 odsto na 10,3 odsto, zbog čega se priliv novca u kasi RFZO smanjuje za oko 36 milijardi dinara na godišnjem nivou (umesto 236 biće 200 milijardi).

On je tada upozorio vladu da bi, ukoliko ne pomogne, to moglo da izazove ozbiljne probleme.

U predlogu Zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetu za 2014. godinu, koji je objavljen na sajtu Skupštine Srbije, RFZO će rebalansom budžeta biti povećani transferi na 14 milijardi dinara, dok je za ovu namenu prvobitno bilo predviđeno oko 670 miliona dinara.

Jedna od poslednjih vesti o radu RFZO odnosila se i na smanjenje broja članova Upravnog odbora, sa 21 na sedam članova, i Nadzornog odbora sa sedam na pet članova, prema izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju, o kojima je prošlog meseca odlučila Skupština Srbije.

Babić je ranije obavljao više značajnih funkcija u zdravstvu - bio je direktor Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa", gradski sekretar za zdravstvo i direktor Sektora za razvoj u Kliničkom centru Srbije.

Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na čijem sajtu je navedeno da se usavršavao u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Rusiji i to, pre svega, u oblasti menadžmenta bolničkog sistema i rizikofaktora zdravlja stanovništva.

Poslednji komentari
  • anonimus Vreme: 11.12.2014 14:05h

    Svaka čast. Vaš primer treba da slede svi kadrovi SNS-a.Počev od premijeraa preko ministara pa sve do nekih direktorčića. Većina su sa MEga Giga diplomama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP