Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DAJMO BOLESNOJ DEVOJČICI ŠANSU ZA NORMALAN ŽIVOT

Nova nada za malu Taru

Autor: S. Ivaneža | 28.01.2015 - 15:00:00h | Komentara: 0

Gordana Mitrović iz Gornjeg Milanovca već četiri godine i tri meseca bori se za normalan život bolesne ćerke Tare, koja boluje od cerebralne paralize. Devojčica je prevremeno rođena u 29. nedelji. Da nesreća nikad ne dolazi sama, dokaz je i to što porodica Mitrović vrlo dobro zna kako izgleda podstanarski život, a žive od suprugove plate i dodatka za tuđu negu u iznosu od 26.000 dinara.

Nemam druge  dece, Tara mi je  sve. Dobili smo  novu nadu, idemo  u Ćupriju da je  operišu ruski lekari, kaže mama Gordana

Nemam druge dece, Tara mi je sve. Dobili smo novu nadu, idemo u Ćupriju da je operišu ruski lekari, kaže mama Gordana

- Nemam druge dece, Tara mi je sve. Sada smo dobili novu nadu, kada smo od lekara čuli da su spremni da mi operišu ćerku. Svesni smo da je potrebno mnogo truda i vežbanja da bi se došlo do bilo kakvog napretka, ali mi smo spremni na to - za “Alo!” priča Gordana Mitrović, majka ove devojčice.


Pomoć za Taru

Za operaciju u Ćupriji, koju će obaviti ruski lekari, potrebno je oko 3.000 evra. Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici, kojoj trenutno svaka pomoć znači, pozovite na broj: 064/46-56-712

Tara je mentalno zdrava, govori, ali je, kako tvrde njeni roditelji, trenutno na nivou uzrasta od dve i po godine. Lekari kažu da postoji nada da će dostići svoj uzrast.


- Idemo u Ćupriju da je operišu ruski lekari. Operacija je zakazana za sredinu marta, a novac mora da se uplati sedam dana ranije na račun. Plašim se da nemamo dovoljno vremena da skupimo 3.000 evra. Za nekoga to nije veliki iznos, ali za nas je prilično veliki. Lekari su je već pregledali i saopštili nam da je spremna za ovu operaciju - objašnjava Tarina majka.


- Niko ne može da garantuje i prognozira da će joj biti bolje, ali će ova operacija sigurno pomoći u daljem radu. Dete još baulja, a lekari će raditi na opuštanju njenih mišića - dodaje ona.

Tužna svakodnevica


Koliko je operacija neophodna ovoj četvorogodišnjoj devojčici, govori i to da većinu vremena provodi kod lekara i na vežbama.
- Čim ustane ujutru, Tara vežba, pa doručkuje i onda idemo kod lekara. Tako nam je u bolnici, ali je isto i kada smo kod kuće. Priznajem, teško je. Ali nikako ne odustajemo. Daćemo sve od sebe. Ovde u sokobanjskoj bolnici smo sa još tridesetak porodica. Tridesetoro dece leži bolesno baš kao što je i moja devojčica - sa tugom priča majka Gordana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP