Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRVI LET

"Novak Đoković" prevezao Vučića u Abu Dabi

Autor: Tanjug | 26.10.2013 - 17:27:00h | Komentara: 0

Nacionalna aviokompanija Er Srbija "poletela" je danas popodne prvim letom aviona Erbas A 319 - Novak Đoković, sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Abu Dabi, što je zvanični početak rada te kompanije čiji je cilj da postane vodeća u regionu.

Er Srbija / Foto: Andrej Isaković

Avion Er Srbije prvim letom do Abu Dabija / Foto: Andrej Isaković


U Abu Dabi prvim letom nove nacionalne aviokompanije Er Srbija, kojim je otvorena i redovna linija Beograd - Abu Dabi, otputovala je delegacija iz Srbije koju predvodi prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Od danas Er Srbija će uspostaviti nove letove sa matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu pored Abu Dabiju, ka Banja Luci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu koji će biti realizovani do kraja godine.

Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove aviokompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013.
"Er Srbija" takodje planira da otvori još sedam novih trasa izmedju januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.

Vlada Srbije je u avgustu potpisala sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim je predvidjeno da kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postane vlasnik 49 odsto kapitala srpske aviokompanije, kao i ugovor o petogodišnjem upravljanju srpskom nacionalnom aviokompanijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP