Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TENISEROV FOND RADI PUNOM PAROM

Novakova fondacija počinje sanaciju vrtića "Veseljko" u Obrenovcu!

Autor: tanjug.rs | 26.08.2014 - 16:38:00h | Komentara: 0

Predstavnici Fondacije Novak Đoković, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Beograda i predškolske ustanove "Perka Vićentijević" u Obrenovcu, potpisali su danas ugovor o donaciji, koja će biti namenjena sanaciji centralnog vrtića "Veseljko".

Vrtić Veseljko

Vrtić Veseljko | Foto: novakdjokovicfoundation.org

Fondacija će za rekonstrukciju i opremanje vrtića donirati oko 65 miliona dinara. U planu je kompletna rekonstrukcija centralne kuhinje, koja je snabdevala svih pet vrtića ove predškolske ustanove.


- Početak radova očekuje se u narednih nekoliko dana, ali s obzirom na njihovu kompleksnost i obim, u ovom momentu ne možemo precizirati datum završetka renoviranja. Fondacija Novak Đoković će učiniti sve da se deca što pre vrate u svoj vrtić i nastave sa svakodnevnim aktivnostima - izjavila je prilikom potpisivanja ugovora Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije.


Snežana Đurić, sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda zahvalila je Fondaciji Novak Đoković na pomoći i istakla značaj rekonstrukcije objekta "Veseljko".


- Sanacija i nastavak rada obrazovnih ustanova koje su oštećene ili uništene u poplavama veoma je važan uslov za uspostavljanje svih aktivnosti koje čine život u jednom gradu. Značaj vrtića Veseljko je utoliko veći, jer su se u njegovoj centralnoj kuhinji pripremali obroci za 1.500 mališana svih obrenovačkih vrtića - rekla je ona.


Na pomoći u renoviranju centralnog vrtića zahvalio je i direktor predškolske ustanove "Perka Vićentijević" Miloš Desančić.


- Obrenovac je grad koji je pretrpeo najveću štetu tokom majskih poplava. Najiskrenije smo zahvalni Fondaciji Novak Djoković koja je prihvatila ovako veliki zadatak i verujemo da ćemo zajedničkim naporima, u najkraćem roku, uspeti da normalizujemo stanje u našoj ustanovi - rekao je Desančić.


Inače, vrtić "Veseljko" jedan je od ukupno pet oštećenih objekata predškolske ustanove u Obrenovcu, koji je bio 11 dana pod vodom i pretrpeo najteže posledice.


Ovo obdanište pre poplava pohađalo je više od 250 mališana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP