Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OTKLONJENE POSLEDICE POPLAVA

Novakova fondacija renovirala vrtić "Galeb" u Petrovcu na Mlavi!

Autor: tanjug.rs | 25.08.2014 - 15:40:00h | Komentara: 0

U Petrovcu na Mlavi danas je svečano otvoren vrtić "Galeb", koji je Fondacija Novak Đoković sanirala i opremila u okviru programa obnove predškolskih objekata u poplavljenim područjima.

Vrtić Galeb

Vrtić "Galeb" | Foto: Svetislav Mirković

Kako se navodi u saopštenju, sanacija je trajala dva meseca, a ukupna vrednost donacije, koju je u potpunosti obezbedila Fondacija, iznosi 136.000 dolara.


Reč je o prvom objektu koji je kompletno završen u okviru projekta Fondacije za pomoć poplavljenim predškolskim ustanovama.


Osim građevinskih radova, izvršena je i sanacija mokrih čvorova ispred dečijih učionica, zamenjena je instalacija i postavljena nova sanitarna oprema.


Stare plafonjere su zamenjene novom led rasvetom, a kako bi bezbednost mališana bila na visokom nivou, svi radijatori su obloženi maskama, dok su stare trakaste zavese zamenjene venecijanerima, a prilaz vrtiću popločan granitnom keramikom.
Fasada vrtića je oprana, a na isturenim mestima, gde je bilo potrebe i okrečena.
Prodžekt menadžer Fondacije Gorana Džudža Jakovljević istakla je da je tim te organizacije ponosan što je adaptacija završena u predviđenom roku.


"Predškolska ustanova 'Galeb' je prvi objekat za koji je Fondacija donela odluku da pomogne građevinske radove i kupovinu opreme, koja je uništena u poplavama. Ovo je, takođe, i prvi objekat koji je kompletno rekonstruisan", rekla je ona.
Džudža Jakovljević je dodala da je za vrtić obezbeđen nov nameštaj i didaktički materijal, a toj ustanovi deca će imati ormariće za krevete, stolove, stolice, police i mnogobrojne igračke.


Da bi prostor u kom borave bio što raznovrsniji, omogućeno je da svaka učionica dobije određeni broj lejzi begova.

Vrtić Galeb

Vrtić "Galeb" za vreme poplava | Foto: Svetislav Mirković


"Sanirano je 800 kvadratnih metara i iskreno se nadam da će 370 mališana i zaposleni uživati u svakom trenutku koji ovde provedu", rekla je Džudža Jakovljević. Predsednik Opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević je, zahvaljujući se na donaciji, ocenio da je to pravi primer solidarnosti i širokogrudosti, ali i skromnosti.


"Želimo da izrazimo divljenje i ponos, zbog svega što su Novak Đoković i Fondacija učinili za našu državu i za ono što i dalje čine za sve građane. Posebno se zahvaljujemo u ime naših najmlađih, koji će ponovo boraviti u svojoj 'drugoj' kući", rekao je Dragojević.


Direktorka PU "Galeb" Tatjana Gligorovski navela je da je vrtić u majskim poplavama pretrpeo ogromnu materijalnu štetu, a danas, nakon dva meseca, objekat je potpuno obnovljen i opremljen nameštajem, didaktičkim sredstvima i igračkama.


U saopštenju se zahvaljuje firmi "JRJ" koja je omogućila da police u dečjim učionicama budu ispunjene knjigama i bojankama.

 

Oduševio ih  klovn: Nole i Jeca

Nole i Jeca | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP